Aleksandra Ždero postala austrijski top-model

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 22 Jul 2011

Aleksandra je rođena u Novom Sadu 1991. godine, a manekenstvom se sa prekidima bavila od srednjoškolskih dana. Međutim, prekretnica u njenom životu desila se za vreme maturske ekskurzije.

- Na maturskoj ekskurziji sam posetila Beč i oduševila se tim gradom, poželela sam da tu ostanem da živim. Kada sam se vratila kući, počela sam da istražujem po internetu način kako da ovde upišem fakultet, a mnogi su sumnjali da ću sve sama uspeti. Međutim, prvo sam upisala FPN u Beogradu, ali sam se zatim prebacila u Beč – kaže Aleksandra za „24 sata”, koja se u novom gradu obrela sama i bez znanja nemačkog jezika.
Ipak za semestar i po savladala je dovoljno nemačkog da bi mogla da prati predavanja, a veoma je zadovoljna tretmanom na fakultetu, kao i uslovima života u studentskom domu, te se ubrzo ponovo vratila manekenstvu.
- Mislila sam da zbog obaveza na fakultetu neću stići puno toga da uradim, ali pošto ovde predavanja nisu obavezna, rešila sam da potražim neku agenciju ili nešto slično. Ubrzo sam pronašla jednu kompaniju za model menadžment jer one nude mnogo bolje uslove od agencija i ne nameću zabranu u slučaju da imate posao sa strane. Ovde sve ide relativno lako, jer čim upoznate jednu osobu, ona vas vodi do sledeće, a možda sam ja samo imala sreće. Mada kada imate potencijal, ovde ćete se lako snaći – ističe Aleksandra, koja se tako i prijavila na državno takmičenje za najboljeg budućeg top-modela.
- To takmičenje se održava već sedam godina zaredom i nema veze sa rialiti emisijom „Top model”. Učestvuju po dve devojke iz svih bundeslanda Austrije, bez obzira na to kog su porekla i, eto, ja sam pobedila. Prioritet ovog takmičenja je da Austrijanci pronađu dobrog modela koga će moći da šalju u inostranstvo – objašnjava ova mlada devojka.
Aleksandra će biti zauzeta poslom čitavog leta što u Nemačkoj, što u Austriji, ali iako želi karijeru u manekenstvu, fakultet joj je na prvom mestu.

Reklame

Ostavite komentar