Kejt Midlton zbog kraljice ne sme da nosi kratke suknje

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 21 Jul 2011

Kraljica Elizabeta je prema protokolu pozvala suprugu princa Vilijema, Kejt Midlton, na tradicionalno letovanje u Balmoralu, ali ako želi da se odmara u društvu kraljice, Kejt se mora pridržavati pravila ponašanja iz 1853. godine.

Tako će nova princeza Kejt na službenim večerama morati da nosi haljine do poda i ne sme otkrivati noge.
Pošto se u starom dvorcu ne greje, poželjno je sunčano vreme, inače se Kejt odmor provesti u zimskoj odeći, piše štampa u Londonu.

Tipičan dan službenog odmora počinje zajedničkim doručkom. Zatim se ide u lov, ribolov ili penjanje, a potom imaju pauzu za ručak. Poslepodne je čajanka s kraljicom, društvene igre, šetnja i koktel. Najzabavniji i najopušteniji deo je roštiljanje. Tada kraljevska porodica sama peče meso, a kasnije i pere suđe.

Nije poželjno direktno se obraćati kraljici. A, kada joj se prvi put neko obraća zove je ‘Vaše Visočanstvo’, a kasnije ‘Madam’. Poželjni su komentari kako je dvorac ‘divno uređen’, a komentarisanje hrane nije dobrodošlo

Kad tvanica dođe u Balmoral, poželjno je da kraljici donese poklon, kvalitetno piće ili čokoladnu bombonjeru. Poklon se predaje diskretno osoblju koji ga daje kraljici.

Nakon što se odmor završi, obavezno treba poslati pismenu zahvalnicu. A, da bi osvojila naklonost kraljice, Kejt mora savladati još jednu prepreku. To je čeka za Božić. Cela kraljevska porodica božićne praznike provodi u Sadringhamu gde su pravila ponašanja još stroža.

Reklame

Ostavite komentar