Merdok zatvorio tabloid zbog skandala sa prisluškivanjem selebritija

Izvor: Jelena Stefanović
Postavljeno 08 Jul 2011

Britanski tabloid News Of The World će prestati da izlazi, javlja Sky News. Kako je obavestio zam.izvrš.direktora News Corp. Džejms Merdok, poslednji broj novina će se pojaviti u prodaji u nedelju, 10.jula. Razlog za prestanak izlaska jednog od najstarijih izdanja je skandal oko nezakonitog prisluškivanja telefonskih razgovora selebritija!

U izjavi Džejmsa Merdoka, koji je sin vlasnika News Corp. Ruperta Merdoka, u poslednjem broju News Of the World neće biti reklama a njihovo mesto će popuniti saopštenja humanitarnih organizacija.

U četvrtak je britanski glumac Hju Grant, koji je postao jednom od žrtava nezakonitog prisluškivanja, pozvao reklamne agencije da bojkotuju sva izdanja Merdoka, a posebno News Of Th World! Već je procurila vest da će saradnju sa kompanijom Merdoka prekinuti takve kompanije kao što su: Ford, Mitsubishi, Lloyds Banking Group i Virgin Holidays!
Redakcija News Of The World priznala je da je nezakonito prisluškivala telefone poznatih ličnosti, u proleće 2011.g. Tužbe protiv lista su podneli britanski premijer Dejvid Kameron, glumac Džad Lou i glumica Sijena Miler.
Tabloid News Of The World izlazi od 1843.godine. 2011. internet-servis Mondo Times proglasio je englesko izdanje ovih novina za list sa najvećim tiražom na svetu.
Reklame

Ostavite komentar