Nemanja Vidić najpopularniji Srbin na Fejsbuku

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 19 Jul 2011

Pojavom društvenih mreža na internetu otvorila se nova mogućnost širenja popularnosti.


Iako većinu tih stranica kontrolišu i uređuju fan klubovi tih ličnosti, poznato je da neki od njih često „zavire” da vide šta im fanovi ostavljaju na zidu.Još jedna bitna stvar kod fan stranica na Fejsbuku jeste činjenica da tu „nema laži, nema prevare”. Broj obožavatelja se uvek sam pokazuje, tako da tu ne možete da lažirate cifre. Trenutno „najobožavaniji” pojam na Fejsbuku je sam Fejsbuk sa skoro 50 miliona fanova.

Kada su u pitanju javne ličnosti, svetski broj jedan trenutno je poznati reper Eminem sa 43 miliona fanova. Drugo mesto drži lepotica sa Barbadosa Rijana, koja ima oko 40 miliona obožavatelja koja je prošle nedelje pretekla Ledi Gagu. Otkačena pevačica ostala je na trećem mestu samo sa nekoliko hiljada manje fanova, dok se na četvrtom mestu nalazi Majkl Džekson, a iza njega je Džastin Biber.

Kod sportista Kristijano Ronaldo je neprikosnoven sa 31 milionom obožavatelja. Čak deset miliona obožavalaca manje ima Lionel Mesi, dok Dejvid Bekam samo 12 miliona. Među prvih pet nalaze se još i legendarni Majkl Džordan i Kaka.
Kod nas sportisti svakako drže primat kada je popularnost na Fejsbuku u pitanju. Prvi je kapiten Mančester junajteda, Nemanja Vidić sa 819.000 fanova, dok je drugi trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković sa 600.000 obožavatelja. Oko 350.000 fanova ima Svetlana Ražnatović, dok njena koleginica Jelena Karleuša ima 250.000 fanova, a približan broj ima i pevač Vlado Georgiev.

Reklame

Ostavite komentar