Ni naša estrada nije imuna na drogu !?

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 28 Jul 2011

Iznenadna smrt Ejmi Vajnhaus već danima je glavna tema svetskih medija, a uzrok smrti britanske zvezde još uvek nije zvanično saopšten, iako nije tajna da je ona godinama bila u kandžama droge i alkohola. Smrt zbog prevelike doze narkotika nije zaobišla ni mnoge poznate ličnosti na srpskoj sceni.

Glumica Sonja Savić umrla je pre tri godine u 47. godini života od prekomerne doze narkotika. Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Razne vrste narkotika u kombinaciji sa alkoholom odavno su pošast koja kosi mnoge poznate ličnosti, a geslo “Živi brzo – umri mlad” doveo je do tragičnog bilansa – mnoge poznate ličnosti žive tri puta kraće od svoje publike.

O problemima sa narkoticima na estradi se samo šapuće, pa kada se dogodi iznenadna smrt zbog preterane upotrebe narkotika svi budu, naizgled zaprepašćeni. Mesec dana pre Sonje umro je Dino Dvornik koga je u mrtvog u krevetu pronašala supruga.

Bilo je raznih nagađanja o uzrocima njegove smrti, iako je i on sam pred smrt priznao da je pokušavao da se reši narkotika – ali bez uspeha.

Droga je pokosila i većinu članova EKV jedne od najvećih rok grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Jedan za drugim umirali su Ivica Vidojković, pa Milan Mladenović, basista Bojan Pečar i na kraju Margita Stefanović.

Vrhunski muzičar i nekada član Beogradske filharmonije, ćerka čuvenog reditelja Slavoljuba Stevanovića Ravasija, Margita je poslednje godine svog života provela u najgoroj bedi kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu, i to na odeljenju za infektivne bolesti gde posete nisu dozvoljene.

O smrti Rođe Raičevića, koji je pre deset godina pronađen mrtav u jednom beogradskom stanu bila je šok za mnoge njegove kolege. Lekari su konstatovali – predoziranje kokainom, što je pokazalo da na narkotike, koji su se uglavnom vezivali za rokere, nisu imuni ni narodnjaci.

Probleme sa drogom imao je i Aca Lukas, koji se godinama lečio na raznim klinikama za odvikavanje i jedan je od retkih pevača koji nije krio da ima probleme.
- Nisam ja to radio zato što je drogiranje bilo fensi, već zato što sam tada bio bolestan. Borba protiv narkomanije se vodi tako što se otvoreno o njoj govori, a ne tako što lažemo sebe – rekao je svojevremeno Lukas.

Poražavajuća je činjenica da je čak trećina ranih smrtnih slučajeva među poznatim ličnostima izazvana uzimanjem droge. Malo je onih koji uspeju da izađu iz tog kruga pakla, a put popločen drogama vodi sigurno samo na jedno mesto – na groblje.

Reklame

2 komentara

  1. NELE said on 03/08/2011 at 15:42

    E SAMI TRAZE SVOJU SMRT

  2. NELE said on 03/08/2011 at 15:43

    SAMI TRAZE SVOJU SMRT

Ostavite komentar