Ovogodišnji EXIT razočarao !?

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 11 Jul 2011

Sjajni koncerti „M.i.e.“, „Portišheda“, „Andervorlda“, „Bed relidžna“ i brojnih domaćih bendova…, ali i manje publike nego ranijih godina, obeležili su 12. „Egzit“ u Novom Sadu. Neuspela strana festivala bila je slaba poseta na manjim binama, od kojih se pojedine često bile prazne, a kao razlog za to brojni „egzitaši“ navode cene karata i pića, kao i „mršav repertoar“.

 

Đavom“ je tokom četiri dana prošetalo oko 150.000 hiljada posetilaca, što je više nego prošle godine, ali za trećinu manje nego u danima kada je na „Egzitu“ skakalo oko 200.000 duša.

- Ranijih godina sam trčala sa jedne bine na drugu da ne bih nešto propustila, a ove godine je repertoar bio takav da nisam imala razloga da hitam – kaže Beograđanka Gordana Marinković, kojoj je ovo šesti „Egzit“. – Mada, uvek ima nešto dobro da se čuje, pogotovo na „Fjužnu“, gde ima pravog rokenrola.

Većina stranaca u ponedeljak je počela da napušta kamp „Egzit“, koji je bio smešten na obali Dunava, a koji je većini ostao u nezaboravnom sećanju.

- Na „Egzitu“ mi je bilo odlično i sigurno ću doći opet sledeće godine – kaže Holanđanin Mičel en Mert.

- Ljudi su toliko srdačni, a najveći utisak mi je ostavio festivalski kamp. Prilika da se iz šatora uskoči u reku se ne može baš svuda sresti.

Skoro polovina posetilaca koji su došli ove godine stigli su iz Velike Britanije, Holandije, Nemačke, Švedske, Rusije, Bugarske, zemalja regiona i niza drugih zemalja…

Ove godine na „Mejn stejdžu“ nijedan izvođač nije uspeo da napuni gledalište, dok je na „Fjužnu“ bilo dosta zapaženih nastupa uz koje je publika urlikala, a „Dens arena“ je i ove godine održala status najposećenijeg i najvećeg podijuma za igru na Balkanu.

- Za razliku od „Mejna“, ove godine je na „Areni“ program bio više nego savršen – kaže Engleskinja Lisa Dejvis. – Meni je „Egzit“ bio savršen zbog celog doživljaja nove zemlje, ljudi, tvrđave, ali organizatori bi sledeće godine mogli neke veće zvezde da dovedu.

Još jedan „Egzit“, za vreme koga Novi Sad dobije drugačije lice, za vreme koga mladi iz preko 50 zemalja dođu u grad i za vreme koga grad definitivno živne, završen je, i pored kritika na repertoar, većina posetilaca je rekla „Vidimo se dogodine“!

Reklame

Ostavite komentar