Sarajevo: Tadić sa Dinom, Halidom i Osimom

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 06 Jul 2011

Predsednik Srbije Boris Tadić prošetao je svojim rodnim gradom Sarajevom, od Baščaršije do hotela Evropa gde je u bašti, uz “makijato”, ćaskao sa popularnim sarajevskim pevačima Dinom Merlinom i Halidom Bešlićem i fudbalskim stručnjakom Ivicom Osimom.

Tadić je izašao iz automobila kod čuvene česme na Baščaršiji, na trgu prepunom golubova, okružen novinarima i radoznalim prolaznicima, svratio u malu kujundžijsku radnju, a onda prošetao do čuvenog hotela “Evropa”, sagrađenog daleke 1882, zatvorenog za vreme rata i obnovljenog pre 3 godine.

Dok je šetao sarajevskim ulicama, Tadić je pozdravljao Sarajlije koje su sa znatiželjom ispratile pojavu srpskog predsednika u svom gradu.

Susret sa popularnim pevačima i čuvenim trenerom, nekadašnjim selektorom jugoslovenske reprezentacije, koji su rado prihvatili Tadićev poziv na popodnevnu kafu, a posle srdačnih pozdrava, predsednik, pevači i sportista su u bašti hotela koji je iz predratnog vremena poznat kao okupljalište poznatih sarajevskih “gradskih faca”, opušteno ćaskali iz sokove i “makijato”.

Ranije, Tadić je posetio i stan u kojem je njegova porodica živela kad je rođen, u Sarajevu, ali je, po sopstvenoj želji, to učinio bez kamera.

Reklame

Ostavite komentar