Skandal: Promoterku EXIT-a napao taksista

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 06 Jul 2011

Promoterku tima festivala “Egzit” (Exit) zaduženu za doček inostranih posetilaca “Egzita” na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu danas popodne je napao neidentifikovani taksista, saopštio je danas “Egzit trip”, zvanična turistička organizacija festivala.

Kako se navodi, taksista je “fizički nasrnuo na J.P. ošamario je i oduzeo celokupan promo materijal ‘Egzita’, a tom prilikom napadnut je i posetilac (festivala) iz inostranstva”.

U saopštenju se ističe da je “Egzit” da bi zaštitio inostrane posetioce od nasrtaja beogradskih taksista organizovao doček, kao i autobuski i taksi prevoz od beogradskog aerodroma po beneficiranim cenama, od 1.000 dinara za autobus i 5.000 za taksi.

“Mnogi od naših posetilaca su ovu uslugu rezervisali mesecima unapred. Ova činjenica je očigledno razljutila neregistrovane beogradske taksiste, takozvane ‘divljake’ koji za iste usluge naplaćuju nekoliko puta veću cenu”, piše u saopštenju.

Ističe se da “umesto da divlji taksisti nakon ovog incidenta budu uklonjeni od strane policije, obezbedjenje aerodroma je sugerisalo promoterima (‘Egzita’) da ne izlaze iz bescarinske zone”.

“Imajući u vidu da ovo nije prvi napad na naše promotere, te da se ista situacija ponavlja iz godine u godinu, postavljamo nadležnim organima pitanje kako je moguće da 11 godina od demokratskih promena pitanje divljih taksista na beogradskom aerodromu i dalje nije rešeno”, navodi “Egzit”.

Festival je najavio podnošenje krivične prijavu protiv N.N. lica.

Reklame

Ostavite komentar