Estrada: Samo odabrani zarađuju !?

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 23 Aug 2011

Do pre nekoliko godina u novinama su se mogle pročitati basnoslovne sume honorara zvezda i zvezdica, koje su se često graničile sa zonom sumraka, a sada pevači teška srca priznaju da ne zarađuju kao nekada. Istinu o verodostojnim zaradama znaju samo oni, kao i gazde lokala koji ih angažuju, ali ona ostaje u domenu strogo poslovne tajne.

Najplaćenija pevačica trenutno jeste Jelena Karleuša. Pop zvezda, koja je u protekle dve godine izdala samo tri singla, puni diskoteke i klubove širom regiona, kao i u inostranstvu. Mada nastupa od pet do deset puta mesečno, Džej Kej zarađuje toliko da od jednog nastupa može na sebe da nabaci garderobu, cipele i torbu najskupljih svetskih modnih dizajnera. Na nedavnom nastupu u jednom beogradskom klubu, Jelena je, navodno, zaradila, 10.000 evra. Poznata je izjava “male od skandala” da “ni iz kreveta ne ustaje za 5.000 evra”, te da na garderobu, koju definitivno ima najskuplju na estradi, kupuje isključivo od svojih honorara, dok novac supruga, fudbalera Duška Tošića, ulaže u automobile i nekretnine.

Iako je u kućnom pritvoru, folk zvezda Ceca Ražnatović uspela je ove godine da zaradi pravo bogatstvo na pesmi “Šteta za mene”, koju je za samo jedan dan, a po ceni od 100 dinara, skinulo čak 150.000 ljudi! Ako se uzme u obzir da je popularna pevačica identično rasprodala novi album “Ljubav živi” od 500 dinara, Ceca više nego pristojno zarađuje iz fotelje.

Pre nego što je snimila album “Uđi slobodno” sa Aleksandrom Milićem Milijem, onaj ko bi želeo da mu Lepa Brena peva morao je, kako su pričali estradni menadžeri, da izdvoji do 10.000 evra. Od 2009. godine ta se cifra po koncertu se utrostručila. Pop pevačica Nataša Bekvalac uzima do pet hiljada evra po nastupu, ali u tu cenu je uračunat i honorar benda koji svira sa njom.

Među najplaćenije pevačice spadaju Violeta – Viki Miljković, Seka Aleksić, Ana Nikolić i Dara Bubamara. One skoro svaki vikend provode radno, a honorari su im nekoliko hiljada evra. Mlada folk pevačica Rada Manojlović uzima, navodno, 3.000 evra po nastupu, ali, kada se u to uračuna procenat koji izdvaja “Grand produkciji” i menadžeru, njena zarada se svede na nešto više od hiljadu evra po nastupu. Toliko primaju njene kolege Slavica Ćukteraš, i bivše “zvezde Granda” i ljubavnici Nemanja Stevanović i Milena Ćeranić, dok ostali puleni Saše Popovića uzimaju nekoliko stotina evra po nastupu.

Reklame

Ostavite komentar