Humanost na delu: Seka Aleksić pomaže učeniku u školovanju na Berkliju

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 29 Aug 2011

Kada je saznala da je učenik četvrtog razreda Muzičke škole “Stanković” Miloš Branisavljević drugi Srbin koji je dobio punu stipendiju na prestižnom Univerzitetu Berkli, ali da nema novca za put, smeštaj, hranu, knjige, laptop, folk diva Seka Aleksić je istog momenta poželela da mu pomogne.

Videvši kako su Amerikanci prepoznali Branisavljevićev talenat u sviranju bubnja i udaraljki, i obezbedili 120.000 dolara za celokupno školovanje, ali da se sve to dovodi u pitanje zbog nedostatka novca za putne troškove, folkerka je preko svog humanitarnog fonda, čiji je slogan “Deci s ljubavlju”, obezbedila Milošu povratnu avionsku kartu Beograd-Boston-Beograd.

- Zadovoljstvo mi je što mogu da pomognem onima kojima je pomoć potrebna i volela bih kada bi se i ostale javne ličnosti više angažovale u humanitarnom radu. Čim sam videla Miloševo gostovanje na televiziji, rešila sam da mu pomognem. Nema većeg bogatstva od spoznaje da si nekome pomogao – kaže Seka.

Pevačicin suprug Veljko Piljikić pozvao je Miloša i obavestio ga da će dobiti avionski kartu za Boston, i da je postao jedan od štićenika Sekinog humanitarnog fonda. Branisavljević u Boston odlazi 2. septembra.

Inače, humanitarni fond poznate pevačice postoji već četiri godine i do sada je imao niz uspešnih akcija kojima je mnogobrojnim mališanima vraćen osmeh na lice.

Reklame

Ostavite komentar