Kako hrvatski pevači reaguju na zabranu Željka Mitrovića

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 05 Aug 2011

Nakon što je izašao oglas za prodaju njegove luksuzne jahte „El Bosco“, koja mu je prošle godine zaplenjena u Hrvatskoj, vlasnik „ ružičaste televizije“ Željko Mitrović najavio je ukidanje hrvatske muzike i kinematografije na TV „Pink“ u svih pet zemalja u kojima ta televizijska kuća ima svoje programe, dok je još prekjuče na snagu stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma. Iako su ove odluke podigle veliku medijsku prašinu širom Balkana, hrvatski pevači se mahom slažu da Mitrović ima pravo da radi šta god želi.

Tonči Huljić smatra da Željko Mitrović ima prava da u svom životu i svojom imovinom raspolaže kako želi. “Njegove emocije su ovoga trenutka povišene i s razlogom je ljut. Ne znam ko ne bi bio ljut na njegovom mestu? Ne znam mericu problema, i sigurno je da su ovakve stvari u sklopu generalnog uređenja hrvatskih i srpskih odnosa i treba ih rešavati u celosti, kako s hrvatske, tako i sa srpske strane. Na njegovom mestu i ja bih bio ljut. Ne znam kako bih postupio, ali bih bio povređen” ističe Tonči. Poznati izvođač Toni Cetinski, koji s „Pinkom“ ima dugogodišnju uspešnu saradnju, smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje. “Mislim da Željko Mitrović ima pravo da reaguje na postupke koji su u toku na način na koji misli da je najpametniji za kompaniju. Svako od nas ima pravo da samostalno donosi odluke. To ne menja naš odnos prema njemu” rekla je u ime pevača Snežana Jerkov, portparolka Tonija Cetinskog.

Njegov kolega Goran Karan nada se da će se smiriti strasti u ovom slučaju. “Ovo što se dešava daleko nadilazi mogućnosti poimanja mene kao pevača. Pitajte političare za politiku, a mene o muzici. Čovek ima pravo da raspolaže onim što poseduje kako mu je volja” kaže on.
Ipak, ne slažu se svi umetnici sa odlukom Željka Mitrovića. Aleksandar Srećković Kubura, koji je igrao u hrvatskoj telenoveli „Ponos Ratkajevih“, kaže: “Sada, kada HRT prikazuje srpsku seriju „Miris kiše na Balkanu“, smatram da ne treba stavljati zabrane na prikazivanje njihovih serija. Ja sam do sada igrao u hrvatskoj telenoveli „Ponos Ratkajevih, koja se emitovala na „Pinku“. Mislim da to nije pravi potez, ali to je Mitrovićeva privatna stvar i privatna televizijska stanica.”

Većina zaposlenih na „Pinku“ nije želela da ulazi u dublju analizu Mitrovićevih poteza. Voditeljka Lea Kiš Jokić, koja je dugi niz godina ugošćavala hrvatske izvođače, kaže da poštuje, kao i do sada, poslovnu politiku kuće u kojoj radi. Autorka i voditeljka emisije „Dobro veče, Srbijo“ Jelena Bačić Alimpić ističe da Željko Mitrović ima puno pravo da kao vlasnik svoje kompanije donese takvu odluku. “Ako je neko afirmisao i protežirao hrvatske pevače i umetnike, to je pre svih bila Televizija „Pink“. Mislim da je s razlogom ljut i da ima sve argumente za takvu odluku.”

Reklame

Ostavite komentar