Srpski glumci sve češće igraju u hrvatskim serijama

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 25 Aug 2011

Domaći glumci koji su igrali u jednoj od prvih hrvatskih sapunica koje su prikazane na našim kanalima „Ljubav u zaleđu”, čini se, probili su led za mnoge svoje kolege.

U pitanju su Maja Noveljić-Romčević i Nenad Stojmenov, a ubrzo su njihov primer pratile Katarina Radivojević, Neda Arnerić, Aleksandar Srećković Kubura, Branka Pujić, a najsvežiji je primer mlade glumice Anje Alač, koja je dobila glavnu rolu u novoj RTL-ovoj seriji „Ruža vetrova”.

 

Neda Arnerić

Neda Arnerić takođe se priključila ekipi serije „Pod sretnom zvijezdom”, koja se osim u Hrvatskoj emituje i u Republici Srpskoj, na radost gledalaca koji imaju ponovo priliku da gledaju jednu od svojih omiljenih eks-Ju zvezda. Verujem da su saradnja i zajednički projekti najmudriji i najlepši način da se pravaziđu nesporazumi iz nedavne prošlosti. Scenario je intrigantan i mene samu vuče da ga čitam kako bih saznala šta će dalje biti. Reč je o urbanoj, savremenoj priči koja prati četiri porodice, u kojoj ima i ljubavi i kriminala – objasnila je Neda nedavno.
Maja Noveljić-Romčević

Ova glumica igrala je dvostruku ulogu u jednoj od najpoznatijih hrvatskih serija koje su se emitovale kod nas „Ljubav u zaleđu”. Zanimljivo je da je ova glumica postala poznata u Srbiji tek nakon emitovanja ove serije, koja je bila veoma gledana kako kod komšija Hrvata, tako i kod nas.

Branka Pujić

Branka Pujić će se prvi put okušati u jednoj hrvatskoj sapunici ulogom u „Ruži vetrova”, koja se upravo snima. Okosnica serije je ljubavna priča dvoje mladih iz različitih podneblja i sasvim drugačijih porodica, te donekle podseća na Romea i Juliju. Branka igra majku glavne junakinje, koju glumi Anja Alač, takođe srpska glumica, ćerka Vesne Čipčić. U sjajnoj ekipi glumaca je i Frano Lasić, koji će biti Brankin televizijski muž.

Aleksandar Srećković

Aleksandar Srećković Kubura je jedan od najangažovanijih domaćih glumaca u Hrvatskoj. Igrao je prvo u visokobudžetnoj sapunici „Ponos Ratkajevih”, zatim u „Zakonu ljubavi”, a trenutno je angažovan na snimanju nove serije „Pod sretnom zvijezdom”. “Volim da pobegnem malo iz Beograda i da radim s nekim ljudima s kojima nisam dugo radio. Drugačija je atmosfera, drugačiji je tempo rada, a i drago mi je da će se tržište Hrvatske, a i šire, ponovo setiti mog lika “, kaže on.

Reklame

Ostavite komentar