Sve više izvođača peva “tuđa” ostvarenja

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 22 Aug 2011

Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno. Ova poslovica mogla bi se primeniti na većinu pesama koje su mnogi pevači odbili, ili im se iz nekog drugog razloga nije dalo da ih snime, a u interpretaciji kolega postale su veliki hitovi.

Srceparajuća balada na albumu Cece Ražnatović “Ljubav živi” “Nije mi dobro”, koju je, po mišljenju mnogih folk diva najbolje iznela, nije bila namenjena popularnoj pevačici. Naime, pesma je urađena u muškoj verziji, i bila je namenjena za album “Miligram 2″, koji treba da se pojavi krajem godine, a u interpretaciji Milana Stankovića. Pesmu je prvo snimio Mladen Vojičić Tifa, član “Bijelog dugmeta”, ali pošto Mili nije bio zadovoljan kako ju je on izneo, angažovao je Milana Stankovića da je otpeva. Numera je bila kompletirana za “Miligram 2″, ali kada ju je Ceca čula – poželela je odmah za sebe. Mili joj je bez pogovora izašao u susret.

Zanimljivo je to da je Ceca dospela na tron domaće estrade zahvaljujući pesmama koje su pre nje odbijale da otpevaju njene koleginice. Numeru “Kukavica”, iliti Cecinu “ličnu kartu”, nisu želele da snime Vesna Zmijanac, Lepa Brena i Mira Škorić, a Ražnatovićeva se u nju, kako kaže, zaljubila na prvo slušanje. I “ženska himna” “Idi dok si mlad” bila je pisana za Vesnu Zmijanac, ali ona ju je odbila zbog, kako je svojevremeno rekla Marine Tucaković, lošeg teksta.

Budući da je nekoliko godina prekinula saradnju sa Aleksandrom Milićem Milijem, Ceca je pokušala da ostvari saradnju sa brojnim domaćim autorima. Jedan od njih bio je i njen prijatelj Željko Joksimović koji joj je uradio pesmu “Duga”. Numera je, zapravo, bila namenjena Viki Miljković, ali na kraju ju je, ipak, izostavila sa albuma, jer je previše tužna i asocira je na očevu smrt. Zbog toga je pesmu prepustila kumi Ceci. Međutim, kako je Ceca obnovila saradnju sa Milijem, sve pesme koje su za nju radili drugi autori, uključujući Joksimovića, Boru Đorđevića, Mariju Šerifović i Damira Handanovića – završile su kod drugih pevača. Tako se nedavno ova pesma pojavila u izvođenju Romane Panić, koja njom najavljuje dugoočekivani novi album.

- Nakon što je obnovila saradnju sa Milijem, Ceca je većinu pesama vratila autorima, a neke je zadržala i sigurno će ih snimiti jednog dana – kaže izvor blizak pevačici.

Reklame

Ostavite komentar