Završno takmičenje 51. Dragačevskog sabora u Guči

Izvor:
Postavljeno 14 Aug 2011

Nekoliko stotina hiljada razigranih i veselih gledalaca pratilo je u subotu veče  završno takmičenje 51. Dragačevskog sabora u Guči.
Najbolji trubač ovog sabora je Elvis Ajdinović iz Surdulice (na fotografiji), a za najbolji orkestar proglašen je orkestar Dejana Lazarevića iz Požege. Zlatna truba otišla je u ruke Dejana Jevđića iz orkestra Zao taro lajt iz Kalenića. Prvu nagradu za najizvornije muziciranje “Zlatnu jabuku” osvojio je orkestar “Barka” iz Knjaževca.
U moru podignutih ruku vijorilo se nekoliko srpskih zastava, a primećena je i pokoja baklja. Takmičenje su otvorili predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, domaćin Sabora čačanski privrednik  Milenko Kostić i majstor trube Boban Marković.
Za najbolju trubu takmičilo se 18 trubača i isto toliko orkestara za najbolji orkestar.
Najbolje je ocenjivao stručni žiri i žiri publike, koje su sačinjavali novinari. Među njima je bio i naš kolega, novinar Kurira Zoran Šaponjić.

Dragačevski sabor u Guči završava se u nedelju. Posle jutarnje trubačke budilice na programu je kulturno-umetnički program, a od 11 sati, prvi put se održava fijakerijada.

U 15 časova na stadionu kraj Bjelice počinje međunarodno takmičenje trubača, posle čega sledi koncert Gorana Bregovića.

Reklame

Ostavite komentar