“Da sam ja netko” – veliki koncert posvećen INDEX-ima

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 07 Sep 2011

Veliki koncert posvećen jednoj od najharizmatičnijih jugoslovenskih grupa, nazvan po njihovom velikom hitu “Da sam ja netko”, biće održan 16. oktobra u Sava centru sa početkom u 20 časova, najavila je producentska kuća “Harlem”, organizator koncerta.

“Pripremamo spektakl kojim ćemo publiku vratiti u vremena kada smo svi slušali hitove Indexa i podsetiti da se na jednom mestu mogu opet okupiti najveći umetnici bivše zemlje”, izjavili su organizatori.

“Iako do koncerta ima još više od mesec dana, interesovanje publike je veliko i to nam je samo potvrda da činimo pravu stvar”, dodajuu “Harlemu“.

Omiljenom pevaču Davorinu Popoviću, koji je preminuo 2001. godine, na velikom beogradskom koncertu pesmom će se odužiti njegovi prijatelji na koje je, po sopstvenom priznanju, popularni Pimpek ostavio neizbrisiv trag.

Na beogradskom koncertu legendarne Indeksove hitove pevače: Arsen Dedić, Hari Varešanović, Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Neda Ukraden, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Seid Memić Vajta, Zijo Valentino, Teška industrija, Irina Kapetanović i glumac Tarik Filipović.

Indekse je 1962. godine u Sarajevu osnovala grupa studenata, što ujedno objašnjava ime ovog legendarnog benda, ali i jednu epohu u kojoj je zvuk najvećih svetskih grupa u bivšu Jugoslaviju stigao vrlo rano zahvaljujući mladima. Zanimljivo je i da su „Indeksi” višedecenijsku karijeru započeli upravo u Beogradu gde su na prvoj Gitarijadi 1964. godine osvojili snimanje prvog singla.

Karte su u prodaji i mogu se naći u Sava Centru i Bilet centru, po ceni od 1500, 1900 i 2300 dinara.

Reklame

Ostavite komentar