Dragan Bjelogrlić optužen da falsifikuje istoriju

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 19 Sep 2011

Unuka Bore Jovanovića optužuje Dragana Bjelogrlića da je u svom filmu legendarnog sportskog novinara predstavio kao alkoholičara

Ovim rečima Ljiljana Jovanović, unuka legendarnog sportskog novinara Bore Jovanovića, komentariše ostvarenje Dragana Bjelogrlića, našeg kandidata za Oskara. U „Montevideu“ njen deda je predstavljen kao alkoholičar, a igra ga Srđan Todorović.

- U jednom intervjuu Bjelogrlić je rekao da je Bori udahnuo „boemiju“. Alkoholizam, ništa drugo! – kaže je Ljiljana, pa nastavlja:

- Jedina scena u kojoj se moj deda iole vidi je trenutak kad vadi pljosku. On nikad nije opsovao, jednostavno, to njemu nije priličilo. Šta bi bilo da je u to vreme bila zastupljena droga? Nakalemio bi ga kao nekog narkomana, pa bi se umesto pljoske tu našao špric – ozlojeđena je gospođa Jovanović.

Na pitanje da li je Bjelogrlić uopšte pokušao da kontaktira s nekim od porodice jednog od pionira sportskog novinarstva, odmahuje glavom.

- Nije. Iz novina sam saznala da se snima film, i to tako što sam videla Borinu sliku. Samo što nisam pala u nesvest! Moj deda je bio strašno odmeren čovek. Onda ovaj uzme da radi film i uradi ovo što uradi, a sad ga boli uvo. Napravio je neku frankenštajnsku varijantu. Moj deda je završio dva fakulteta. Ovo što je od njega napravljeno je sprdačina. Zvala sam produkcijsku kuću „Kobra“ i molila ih da nešto urade povodom toga, ali do Bjelogrlića nisam mogla da dođem. Čim sam čula da ga igra Srđan Todorović, znala sam šta se sprema. Borina žena Milena je umrla 2008. godine. Sreća što nije videla ovo! – naglašava Ljiljana.

S obzirom na to da se premijera drugog dela filma polako približava, verujemo da se ova priča neće tako tako završiti. Ali, jedno je sigurno, da nije bilo Bore, fudbal u Srbiji ne bi bio promovisan.

Film nije realan

Pored iskrivljene slike o dedi, Ljiljana se dotakla i same radnje filma, za koju kaže da je previše romansirana:

- „Montevideo“ je bajka. Fudbaleri su ostali još mesec dana da odigraju prijateljske utakmice sa Brazilom i Argentinom, što je bilo plaćeno tadašnjih 450.000 dinara. Bora kad je pričao o Montevideu, pričao je o razočaranju fudbalera. Pričao je da su na licima imali „prazninu kao okean“.

Nije odgovorio na pismo

Ljiljana Jovanović je čak Draganu Bjelogrliću uputila i otvoreno pismo, koje je ostalo bez odgovora.

Bjelogrlić nedostupan

Posle razgovora s gospođom Jovanović pokušali smo da se čujemo sa Draganom Bjelogrlićem, ali on je ostao nedostupan.

Reklame

Ostavite komentar