Prvi glas Srbije: Veštac, nastavnica i zavodnica otvorili takmičenje

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 11 Sep 2011

Trka za Prvi glas Srbije je počela! Ispred tročlanog žirija Lene Kovačević, Vlade Georgijeva i Šaše Marinkovića smenjivali su se talentovani, ali i netalentovani takmičari. Svoje vokalne sposobnosti je pokazao Mladen novi „slavuj iz Mrčajevaca“, pa i unuk Šabana Bajramovića, ali i nastavnica iz Novog Sada. Kroz „rupu propadanja“ iz daljeg takmičenja izleteo je veštac Zlatko, ali i Una koja je pokušala da zavede Georgijeva.

Prema pravilima eliminacionog takmičenja, koja je na plastičan način objasnila Marija Kilibarda, kandidati koje žiri bude ocenio sa najmanje dva zelena glasa – DA, prolaze u sledeću rundu, dok oni koji ne dobiju prelaznu ocenu žirija bukvalno propadaju kroz gubitničku jamu na pozornici. Selekcija se nastavlja sve dok ne dobijemo 9 veličanstvenih, a tada će se finalisti uživo nadmetati. Samo jedan od njih postaće Prvi glas Srbije!

Žiri je obrazložio svoju ulogu i kriterijume koje će slediti prilikom odabira kandidata. Dok je Mare istakao da je siguran da ima dar da prepozna muzički talenat, Lena je naglasila da Prvi glas Srbije mora biti harizmatična osoba koja se dobro snalazi u svim muzičkim žanrovima, a Vlado je dodao da to mora biti prava zvezda na koju će Srbija biti ponosna.

Interesantne životne priče nekih kandidata, bez obzira da li su prošli u novi krug takmičenja ili su eliminisani već na početku, bili su razlog da ih bliže upoznamo.

Tako je Tatjana Đorđević, sestra finalistkinje Prvog srpskog top modela – Milice, poželela da postane popularnija od sestre.

Mladen Rosić (20) iz Vojke, koji sluša Kemala, Sinana i ceo Južni vetar, pevao je pesmu Miroslava Ilića “Polomiću čaše od kristala”. Novi “slavuj iz Mrčajevaca” oduševio je Vladu koji mu je čak dao i bakšiš.

Unuk legend Šabana Bajramovića, Marko Šabanović iz Knjaževca je ispričao kako pamti dedu samo po dobrom. Pred dedinim spomenikom mu je obećao da će opravdati ime koje mu je ostavio u amanet. Od mladog Šabanovića žirijska trojka je čula narodnjake i pesmu “Ljubavnik” Željka Samardžića koju je uspeo narodnjački da “okiti”.

Nastavnica engleskog jezika Ana Perišić (25) iz NovogSada oduševila je kompetan žiri pesmom Adel, kao i jednom domaćom interpretacijom.

Žiri je ostao u čudu nakon nastupa petnaestogodišnje Maje Savić iz Bečeja koja se pomalo batrgala da izgovori prezime Brunclik, ali je zato njenu pesmu uspešno iznela svojim “napuklim” glasom.

Mnogi su zapečatili učešće u Prvom glasu Srbije i završili u “crnoj rupi”.

Miroslav Todorov, čovek od 1000 talenata (budući magistar mašinstva, svirač, pevač, ponekad i DJ pod imenom White Angel.) nije naišao na razumevanje žirija.

Zlatko Karlečik, koji veruje u život posle smrti požalio se da ga smatraju satanistom, jer proučava magiju i veštičarenje. Zlatka, koji uči za frizera i šminkera i u slobodno vreme sređuje pokojnike kako bi lepi otišli na drugi svet, pesma “Besame mucho” odvela je direktno u jamu. Vlado je bukvalno plakao od smeha dok je nastupao Stefan Anđelović koji je i sam priznao da bolje igra nego što peva.

Lepa Novosađanka Una Banjanin, pohvalila se da je spremna na sve da bi došla do cilja, i ponadala se da će Vlado prepoznati njen talenat. Samouverenoj devojci Mare je rekao da je siguran da bi bila najbolja pevačica među misicama.

Reklame

4 komentara

 1. SvetlanaP said on 12/09/2011 at 08:31

  Uopste mi se ne dopada emisija! Tako je koncipirana da je ziri vrlo nadmen…. i drzak…. a takmicari, oni koji su vec smesni jer su zalutali tamo su prilicno omalovazeni animacijama, koje optercuju nasu paznju!Sigurno necu gledati vise! 

 2. MIMA said on 14/10/2011 at 13:35

  smatram da prva treba da vrati onog malog mister bina STEFANA ANDJELOVICA da nas malo zabavi bas je zabavan rodjen da pravi smeh od nicega pravi prirodni CKALJA Jedva cekam da ga vidim malo da ga izreyirate ALI U NJEGOVOM FAZONU bez umetka MALI JE SUPER ON JE POBEDNIK PRVE KOJA CE SE PAMTITI VERUJTE MI PO NJEMU Bravo STEFANE i bravo za one koji su ga nasli.POZDRAV SVIMA

 3. MIMA said on 14/10/2011 at 13:40

  smatram da prva treba da vrati onog malog mister bina STEFANA ANDJELOVICA da nas malo zabavi bas je zabavan rodjen da pravi smeh od nicega pravi prirodni CKALJA Jedva cekam da ga vidim malo da ga izreyirate ALI U NJEGOVOMFAZONU POZDRAV

 4. mima said on 14/10/2011 at 13:46

  malo sam se zabunila tokom pisanja ali MOZE MOZE i ovako Nas je vise ovde i zivimo u Novom Sadu. Stefko je super rado bi mu pomogli samo neznamo kako. Svi dodri ljudi se slabo cene.Pozivamo istomisljenike da podryimo ovo zlatno dete da ga ponovo gledamo nama treba smeha.

Ostavite komentar