Balkanski glumci glavne zloće u holivudskim filmovima

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 18 Oct 2011

Rade Šerbedžija spada u red najuspešnijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, koji je uspeo da ostvari i zavidnu filmsku karijeru u Holivudu. Zanimljivo je da od samih početaka uglavnom dobija uloge negativaca, koje zahvaljujući svom izraženom glumačkom umeću uvek napravi na nov i upečatljiv način, zbog čega ga je zavolela i publika sa druge strane okeana.

Šerbedžija će glumiti Murada, oca otmičara koga je u prvom delu ubio lik Lijama Nisona. Murad je opisan kao osvetoljubiv čovek koji izdaje naređenja, ali ih ne sluša. Film će se uskoro snimati u Francuskoj, a u bioskopima će se pojaviti u oktobru 2012. Inače, Lik Beson je koautor scenarija, a produciraće film.

Inače, prva značajnija Šerbedžijina uloga u Holivudu bila je još davne 1997. kada je igrao uz Vala Kilmera u rimejku filma „Svetac”, a lik Ivana Tretjaka, člana ruske mafije, širom mu je otvorio vrata najveće filmske industrije. U čuvenom ostvarenju Stenlija Kjubrika „Širom zatvorenih očiju” igrao je sumnjivog doktora Milića i ostvario prijateljstvo sa Tomom Kruzom i Nikol Kidman. Dvojica glumaca svoju saradnju nastavila su i u drugom nastavku „Nemoguće misije”, kad je Šerbedžija igrao ruskog biohemičara doktora Nekorviča.
U komičnom trileru Gaja Ričija „Sneč” Šerbedžija je ostvario nezaboravnu rolu trgovca oružjem Borisa Jurinova, koji i posle čitavog šaržera ispaljenog u njegovo telo naprosto odbija da umre. Igrao je i u osam epizoda serije „24” i u popularnom serijalu „Istražitelji iz Majamija”, gde se takođe nametnuo u ulozi šefa ruskog podzemlja Aleksandra Šarova. Ne treba zaboraviti ni njegovo pojavljivanje u franšizama „Hari Poter” i „X Men”.

 

SERGEJ TRIFUNOVIĆ
RAD – Sergej Trifunović je igrao „lošeg momka” u komediji „War Inc.” uz Džona Kjuzaka. Igrao je i snajperistu u filmu „Next” sa Nikolasom Kejdžom.
STEFAN KAPIČIĆ
SAT – Naš glumac je bio gost u jednoj od najuspešnijih TV serija ikada – „24”. Kapičić je igrao teroristu kog juri Džek Bauer.

 

RAŠA BUKVIĆ
BRAT – Raša Bukvić u trileru „Largo Vinč” igrao je rođenog brata glavnog junaka. U filmu značajniju ulogu ima i Miki Manojlović.

Reklame

Ostavite komentar