Balkanskom ulicom – počinje nova sezona

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 09 Oct 2011

Dirljive priče, iskrene ispovesti, zabavne i značajne životne trenutke mnoge čuvene javne ličnosti ispričale su Vesni Dedić u prethodnih devet godina trajanja emisije „Balkanskom ulicom“.

U novi, jubilarni, deseti ciklus, koji počinje u nedelju u 13.30 na RTS 1, autorka ulazi „u novom ramu za stare slike“ – kako kaže i to opisuje rečima:

- Emisija će biti u novoj scenografiji, u studiju RTS u Košutnjaku, koji je napravljen kao replika Balkanske ulice. Postavljeno je sve što je tipično za tu ulicu – kaldrma, izlozi radnje sa šeširima i one za popravku kofera, sedimo za kafanskim stolom sa kariranim stolnjacima – nabraja nam autorka i dodaje da će emisija zadržati isti duh u kome gost iskreno i emotivno priča svoju životnu priču.

- Prvi gost je Lepa Brena – otkriva autorka. – Naredne nedelje je Veselin Šljivančanin, kome je to prvi intervju posle izlaska iz Haškog pritvora, a zatim, gostuje Rada Đurić. U prve tri emisije razgovaram sa ljudima na čije sam intervjue čekala 10 godina, a u nastavku sezone biće i onih sa kojima sam već radila intervjue, a pričaćemo o onome što se dogodilo u međuvremenu. Ovaj koncept dopunjuje i bogata Arhiva RTS. Evo, na primer, za današnju emisiju sa Lepom Brenom pronašli smo snimke koje ni ona nikada nije videla, a svedočanstvo su jednog vremena.

Vraćanjem starih gostiju i ostvarenjem želje da radi intervjue i sa onima na koje je čekala čitavu deceniju, pitali smo Vesnu da li je ova jubilarna sezona kao logičan kraj jednog ciklusa, a ona na to, za tren zaćutavši, kaže:

- Ne znam! „Večernje novosti“ su mi prošle godine dodelile nagradu za najbolju dokumentarnu emisiju, a ove godine pretendujem da bude najgledaniji tok šou program – iskreno će autorka.

Reklame

Ostavite komentar