Berni Eklston zapretio tužbom ćerki zbog korišćenja imena Formula 1

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 16 Oct 2011

Tamara Eklston (26), ćerka vlasnika Formule 1, nije mogla ni da predpostavi da će joj tata Berni (80) zapretiti tužbom zbog toga što je nameravala da svoju liniju proizvoda nazove imenom koji je varijacija imena Formula 1.

„Prva ideja je bila da liniju proizvoda nazovem Formula One ili One Formula, jer postoji očigledna povezamost između mene i Formule 1.

Mislila sam da će moj otac biti ponosan na mene, kad je nazvao da pita kako mi napreduje posao. Pitao me je da li sam smislila ime za proizvod i rekla sam mu svoju ideju. Sledeće što mi je rekao je da će me tužiti“, rekla je Tamara i dodala da nije očekivala odgovor koji je dobila od tate.

„Tamara, da li sti jeb… luda? Mislim da baš i ne razumeš kako stvari funkcionišu. Ljudi mi plaćaju ogroman novac da bi koristili ime i logo Formule 1. Bile su potrebne godine da od tog brenda napravimo ono što je danas. Zar si zaista mislila da ću ti tek tako dati to ime na korišćenje“, bio je Bernijev odgovor.

Tamara je medijima priznala da su joj nakon tog razgovora neke stvari postale jasnije, zbog čega je odlučila da svoj proizvod nazove „Uno“.

Reklame

Ostavite komentar