Darko Lazić divljao na motociklu

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 31 Oct 2011

Zvezda Granda, Darko Lazić mogao bi uskoro da se nađe na sudu zbog ukupno pet saobraćajnih prekršaja, koliko su nadležni procenili da je napravio vozeći motocikl u emisiji „Grand kviz“, koja je emitovana 30. septembra, saznaje „Alo!“.

Naime, Sekretarijat za saobraćaj Beograda tražio je od MUP- a, ali i Republičke radiodifuzne agencije (RRA), da reaguju povodom Lazićevog promovisanja nasilničke vožnje, čime je umanjio napore svih nadležnih institucija u promovisanju bezbednosti.
- Lazić je vozio bez zaštitne kacige, neprilagođenom brzinom, zatim samo na zadnjem i samo na prednjem točku, potom paleći zadnji pneumatik i na kraju bez jasno vidljive registarske tablice, koja se nije nalazila na mestu predviđenom za to – navodi se kao pet prekršaja u dopisu Sekretarijata za saobraćaj u koji je „Alo!“ imao uvid.
U dokumentu se ističe da su Lazićevi prekršaji inače najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa dvotočkašima, u kojima u Srbiji godišnje život izgubi oko 120 vozača, od kojih je najviše mladih od 18 do 25 godina. Svojim „akrobacijama“ mladi pevač je kako se zaključuje poslao neprimerene poruke nebezbednog ponašanja pre svega mladim motociklistima.

U policiji i RRA, s kojima je „Alo!“ kontaktirao, nisu želeli da komentarišu slučaj jer je u obe institucije „predmet u postupku“.
- Potpuno je nebitno što je ta vožnja motocikla bila za potrebe emisije, sve je snimano u javnom saobraćaju i na javnoj saobraćajnici. Taman i da je u studiju, promovisati tako divljačku vožnju je svakako pogubno!  Naročito jer je reč o osobi kojoj nije prvi put da promoviše nebezbedno ponašanje u saobraćaju, setimo se samo da se hvalio da je dve godine vozio automobil bez dozvole – kaže za „Alo!“ Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je takođe kontaktirao s MUP-om tražeći da reaguju.
Do komentara mladog pevača nismo uspeli da dođemo do zaključenja ovog broja.

 

Saša Popović: Uputićemo javno izvinjenje gledaocima!

Direktor „Grand produkcije“ Saša Popović za „Alo!“ je prokomentarisao da je istina da su pogrešili što su pustili snimak Darka Lazića kako vozi motocikl bez kacige, ali da će se svim gledaocima izviniti u emisiji „Narod pita“.
- U okviru kviza u emisiji „Grand šou“ jedno od pitanja bilo je „Šta Darko Lazić najviše voli da vozi?“. Kako je tačan odgovor bio motocikl, snimili smo kako u njegovom selu Brestaču upravlja dvotočkašem. Istina je da smo pogrešili što smo dozvolili da Lazić na motocikl sedne bez kacige, te svoju umetnost u vožnji pokazuje vozeći na jednom točku. Kako i sami u svojim emisijama redovno apelujemo na javnost da poštuje zakon i propise, u narednoj emisiji „Narod pita“ uputićemo javno izvinjenje gledaocima, kao i upozorenje da se to nikada i nigde ne radi – izjavio je Popović za „Alo!“.

Reklame

Ostavite komentar