Emir Kusturica: Veru sam promenio zbog dece

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 04 Oct 2011

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica je pre nekoliko godina promenio veru, odnosno vratio se u pravoslavlje iz islamske veroispovesti, a to je uradio zbog svoje dece.

- Na Balkanu je i za umrlima trka zato što je ideološka, religijska i etnička pripadnost pomešana na maloj teritoriji. Da se to ne bi desilo i meni, odlučio sam da primim pravoslavlje. Nisam znao da će moje krštenje izazvati toliku buku, ali bio sam glup i trebalo je to da pretpostavim. Kada sam shvatio da ne mogu ostati neutralan, zbog bolje budućnosti svoje dece sam odlučio da se vratim pravoslavlju iz kojeg potiče moja porodica. Nisam ja nikakav veliki pravoslavac, niti Srbin, nego Hercegovac – izjavio je Kusturica, koji je uzeo i novo, crkveno ime – Nemanja, za nedeljnik „Story“.

Reklame

9 komentara

 1. ljiljana said on 13/10/2011 at 14:29

  Kako ovaj s…, meni je toliko odvratan da mi je tsko sto ostvljam komentar.

 2. neko tamo said on 14/10/2011 at 14:28

  Radi dece se ne uzima ili ostavlja vera? Poenta je u tome sta verujes i dali verujes! Nevolim ljude koji cine nesto iz nekok sumljivog interesa! Sto znaci sad verujem u boga a nakon 10 godina po potrebi verovacu i u kamen! Ili jesi ili nisi nema tu sad jesam sutra nisam! Barem je to kod jevreje ili zidove jasno mozese to samo biti ako si se i rodio kao jedan od njih- drugacije nepriznaju! Bolje da je ateista!!!! Pametnije. POZDRAV

 3. danica said on 17/10/2011 at 14:57

  Zna Kusturica zašto je to uradio i nikako ga ne treba osuđivati. Na kraju krajeva zna se da su mnogi pravoslavci poturčeni, to vidimo i iz romana “Na Drini ćuprija”, tako da je sve jasno. Pozdravljam njegovu odluku.

 4. nebitno said on 19/10/2011 at 00:03

  pa male su razlike izmedju pravoslavlja i islama,svi mi vjerujemo u boga…a interes je cudo

 5. Dušanka Kurtović said on 19/10/2011 at 09:28

  Ovaj čovek je velikan!
  Svaki iole pametan Srbin može biti počastvovan što u svojim redovima ima Emira Kusturicu. Ceo svet mu se divi i poštuje ga. Na sreću i on je svestan da ga mnogo ljudi u Srbiji podržava u svemu i da ga vole!

 6. MARKO said on 27/10/2011 at 11:52

  Mora se biti neverovatno inteligentan,pa ispraviti gresku koju su tvoji preci nepravili vekovima ranije.Ogromna podrska,za velikog umetnika,i jos veci gest!!!

 7. srcecko said on 27/10/2011 at 16:47

  Svaka cast slavnom reditelju ..nadam se da ce ostali muslimani bosnjaci slediti Emira i vratiti si se svojoj vjeri

 8. Sasa-kovin said on 28/10/2011 at 22:08

  Citam,krstim se pa ne verujem!!!!
  Pola sveta bi mu dalo svoj pasos u 2 dana,a on pomahnitao pa dosao medju nas srbe da ga plujemo i vradjamo!Covek dodje u srce Pariza sa nekom “ciganskom operom”‘ i odrzi je kad hoce i koliko hoce(uvek rasprodato),ali mi,mi ga plujemo jer je uspeo!E moj Emire zreo si ti za moj Kovin kad si dosao medju nas.

 9. bane said on 02/11/2011 at 09:22

  Poznati su nama kroz istoriju ovakvi koji menjaju veru kad god im to odgovara.Pa Emire pravoslavcu ako si se setio u tim godinama da menjas veru i mislis da je to Ok, koji god da je razlog -idi iz zemlje Srbije jer zbog takvih smo se zlopatili vekovima.

Ostavite komentar