Ko su naši najuspešniji manekeni

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 12 Oct 2011

Već godinama unazad srpske manekenke ostvaruju velike uspehe na svetskoj modnoj pisti, a o njihovim uspesima se češće piše nego o uspehu jačeg pola na svetskim pistama koji je svakako vredan pažnje.

Nikola Jovanović
NAJBOLJI – Dvadesetdvogodišnji Nikola Jovanović prošle godine postao je zaštitno lice italijanskog brenda „Guči”, a tom kampanjom koju je snimao u Marakešu u Maroku plasirao se na osamnaesto mesto liste najboljih svetskih modela koju pravi modni internet magazin „Models“. Nakon toga radio je za sva velika imena u modnom svetu, uključujući “Trusardi”, “Kavali”, “Đan Franko Fere” i druge, te je poboljšao svoje rangiranje na pomenutoj listi i popeo se na jedanaesto mesto, a ni nedelja mode u Milanu prošlog meseca.
Andrija Bikić
OČI – Ovog zelenookog Beograđanina javnost je zapazila nakon veze sa voditeljkom Draganom Ćosić, a karijeru je započeo u školi za manekene modnog studija „Klik”. Andrija se za kratko vreme našao u samom vrhu svetskog modelinga, radio je za najpoznatije modne kuće, a Tom Ford ga je uporedio sa glumcem Klajvom Ovenom.
Saša Knežević
BRAK – Ovaj maneken srpskog porekla koji je odrastao u Beču godinama se profesionalno bavio košarkom igrajući za italijanski Vareze. Nakon što je, kako i sam priča, „slučajno” uplovio u manekenske vode, usledili su poslovi za modne kuće „Gep” i „Peri Elvis”, a onda i za „Dona Karan Njujork” i druge kampanje koje su ga po listi magazina „Models” uvrstili na 22. mesto najplaćenijih muških modela na svetu. Oženjen je poljskom manekenkom Anjom Rubik, trećom najuspešnijom manekenkom sveta, a nedavno je počeo saradnju sa brendom „H&M”.
Andrej Pejić
ANDROGENO – Da se modni svet stalno širi i nema granica pokazao je model Andrej Pejić koji je u junu prošle godine prošetao na modnom pistom obučen kao devojka i tako postao prvi androgeni model. Andrej se na sebe skrenuo pažnju dugom platinasto plavom kosom i ženstvenošću, te se pojavio na reviji Žan-Pola Gotjea u venčanici. Maneken koji je rođen u Tuzli, a ima srpsko poreklo, izazvao je burne reakcije javnosti, a iza sebe ima preko deset naslovnih strana, uključujući magazine „Njujork magazin”, „Lofisijel” i druge.
Reklame

Ostavite komentar