Makedonski novinar tvrdi: Toše Proeski nije poginuo u udesu!

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 26 Oct 2011

Saobraćajna nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je ‘poginuo’ Toše Proeski nikad se nije dogodila.-  izjavio je za hrvatski Index makedonski novinar Zoran Božinovski, koji je stigao u Zagreb da javno predstavi detalje svog četvorogodišnjeg istraživanja o pogibiji makedonskog pevača.


- Da saobraćajne nesreće ni tijela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Još u leto 2006. nova makedonska vlast, predvođena premijerom Nikolom Gruevskim, otkrila je da je Toše Proeski, sa menadžerkom Ljiljanom Petrović utajio porez-  navodi Božinovski, te nastavlja:

- Od decembra 2006. ceo Tošetov menadžersko-producentski tim bio je pod istragom za pranje novca iz Kuvajta. Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhapšeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cela ‘nesreća’ kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija – izjavio je za Index.

Novčane transakcije oko pevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprečavanje pranja novca, te je svoja saznanja prenijela Specijalnom tužiteljstvu Makedonije.

- Tužitelj Jovan Ilijevski od decembra 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je na početku na informativni razgovor pozvao Tošeta Proeskog, menadžerku Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji-  upozorava Božinovski.
Makedonski novinar već je dvaput pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pevača, a u domovini ga mnogi smatraju neverodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju. U knjizi će, najavljuje, raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke, koja je navodno krenula Proeskom da se sveti, jer je pre pet godina odbio da peva u izbornoj kampanji.

- Odmazda je krenula kad je VMRO pobedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministar unutrašnjih poslova -  otkriva novinar deo iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pevača.

Knjiga će izaći u martu 2012. godine.

Reklame

2 komentara

  1. SvetlanaP said on 27/10/2011 at 07:17

    Cak i da jeste istina, ostavite Proeskog da pociva u miru! Dosta je onih koji bi da preko svega zarade!Traganje za istinom u svetu gde je sve laz je kao traganje za iglom u plastu sena…….ali…. zna se …. ima ko vidi sve i zna sve….i svako ce dobiti po zasluzi!

  2. Alisa said on 20/11/2011 at 20:10

    Ne bih rekla da bi se neko kao što je Toše Proeski igrao sa osjećanjima onih kojima je stalo do njega. Ako se ovi navodi ispostave kao laž, onda neko duguje debelu ispriku njegovoj porodici….

Ostavite komentar