Ministarstvo i Mirjana Karanović tvrde da je priča o uvredi izmišljena

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 23 Oct 2011

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva očekuje da će tužilaštvo po službenoj dužnosti istražiti naručioce izmišljotina informacija o verbalnom napadu ministra Predraga Markovića na glumicu Mirjanu Karanović.

Pojedini mediji objavili su juče da je ministar Marković na otvaranju manifestacije “Dani Žanke Stokić”, navodno, na kritike koje mu je upitila Mirjana Karanović uzvratio rečima: “Marš lezbejko”, što je Ministarstvo kulture demantovalo.
“Zgroženi smo govorom mržnje koju ova izmišljotina promoviše i prema ministru i prema Mirjani Karanović i prema LGBT populaciji”, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Ministartvo kulture je saopštilo da je primilo izvinjenje organizatora manifestacije “Dani Žanke Stokić”, na kojoj se incident navodno dogodio.
Mirjana Karanović ranije je, takođe, demantovala tvrdnje medija i nevladinih organizacija da ju je ministar kulture uvredio.

Ona napominje da se na manifestaciji “Dani ŽankeStokić”, u selu Rabare kod Požarevca, ni tokom njenog pozdravnog govora, ni kasnije, nisu odigrale stvari o kojima pišu beogradski tabloidi. Precizirala je da joj je novinar jednog dvenog lista saopštio da je “ministar nazvao lezbejkom”, ali da ona to nije čula. “Taj novinar mi je rekao, ja to nisam čula, ali da je Predrag Marković to rekao u prisustvu žene iz organizacije”, dodala je Karanović. “Kada sam je nazavala, ona mi je kazala da to nije istina”, istakla je glumica  i zaključila da ne može da shvati ko je i zbog čega iskonstruisao ovakav događaj.

Reklame

Ostavite komentar