Nebojša Bakočević se vratio glumi

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 31 Oct 2011

Nebojša Bakočević, koji je važio za jednog od najvećih šarmera na srpskoj filmskoj sceni, ponovo snima. Glumac najpoznatiji po ulozi Darka u kultnom omnibusu “Kako je propao rokenrol” u proteklih 20 godina pojavio se samo kao epizodista u seriji “Vratiće se rode”, a sada snima film “Artiljero”, reditelja Srđana Anđelića.

“Zoran Cvijanović, Marko Gvero i ja igramo tri tipa koji vise ispred ugostiteljskog objekta, što je čest lajtmotiv u tekstovima Srđe Anđelića, ali često i naše realnosti. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da sarađujem sa direktorom fotografije Radanom Popovićem, koji je za potrebe filma ‘Artiljero’ sleteo iz Los Anđelesa, kao i da dam svoj mali doprinos rediteljskom prvencu Srđana Anđelića, koji se odlično snašao u toj ulozi”, rekao je Nebojša Bakočević, kome će ovo biti prva filmska uloga posle snimanja “Noža” 1999. godine.

Radnja filma vrti se oko pasioniranog navijača Crvene zvezde koji želi da po svaku cenu u voljeni klub vrati sada već bivšeg kapitena naše reprezentacije Nemanju Vidića. On pokreće akciju preko Fejsbuka, a Nemanja Vidić je potvrdio da će se pojaviti u nekim od scena ovog filma.

Da se Bakočevića nisu uželeli samo gledaoci, već i njegove kolege, svedoči Goran Radaković koji igra u ovom filmu. On je sa Bakočevićem studirao na istoj klasi.

“Nebojšu nisam video odavno i drago mi je da se vratio glumi. Mi smo sa iste klase, malo se bio odvojio od ovog posla, ali se sada vraća. Snimali smo i jednu scenu zajedno, ja kao inspektor a on u ulozi matorog delinkventa. Baš lepo izgleda, nadam se da ću ga češće viđati”, rekao je Radaković.

Radakovićev lik u flmu nema ime, već je poznat samo kao Inspektor. Kaže da je u dogovoru sa rediteljem otelotvorio čoveka koji razume i klinačke nestašluke i obe strane zakona – “jedan razuman gradski pandur”.

Pored njih, u filmu igraju Peđa Bjelac, Petar Božović, Zoran Cvijanović, ali i Nebojša Glogovac, kao nekadašnji vođa Zvezdinih navijača.

Reklame

Ostavite komentar