Nesporazumi na RTS-u

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 19 Oct 2011

Najavljivano gostovanje Duška Koraća u emisiji „Amidži šou“ u ponedeljak je izostalo, a razlozi su višak želje, a manjak odobrenja sa Radio-televizije Srbije, gde je istaknuti sportski komentator zaposlen.

- Žao mi je što Korać nije bio moj gost u emisiji, jer smo obojica imali žarku želju da on gostuje u „Amidži šou“. Jedan od najboljih komentatora i sportskih novinara zaslužuje da ispriča svoju priču na televiziji, ali, iako sam njegovo gostovanje najavio, u petak Duško nije došao. Njegovo nepojavljivanje nije ni moja ni njegova greška. Koliko mi je poznato, on nije dobio dozvolu od matične kuće, Radio-televizije Srbije. Nisam se čuo s njim, ali on je uvek dobrodošao u mojoj emisiji – izjavio je autor i voditelj „Amidži šoua“ Ognjen Amidžić za „Alo!“.
Za razloge izostanka najavljenog Duška Koraća u emisiji „Amidži šou“ pitali smo i istaknutog novinara, koji je potvrdio da nije dobio odobrenje svoje matične kuće.
- U RTS-u postoji protokol koji ja poštujem, za svako gostovanje na drugim televizijama potrebno je podneti zahtev za odobrenje službi za odnose sa javnošću, što sam ja i uradio još u sredu. Međutim, odobrenje nisam dobio do emitovanja emisije. Žao mi je zbog Ognjena, on je divan dečko, sin mog velikog prijatelja, ali za razloge mog izostanka u njegovoj emisiji pitajte Dušku Vučinić-Lučić, šefa odseka za odnose sa javnošću RTS-a – izjavio je Korać za „Alo!“.

Kako bismo rasvetlili razloge neodobravanja gostovanja Koraća na „Pinku“, kontaktirali smo sa Duškom Vučinić-Lučić, koja se nije javljala na telefon, a komentar smo dobili od Aleksandra Tijanića, generalnog direktora medijskog javnog servisa.
- Svi zaposleni u RTS-u imaju dozvolu da gostuju na bilo kojoj televiziji, a Duško Korać je dobio odgovor. Osim toga, lepo piše na oglasnoj table da za gostovanja nije potrebna dozvola, već samo obaveštenje službi za odnose sa javnošću RTS-a. Dozvola se podrazumeva. Novinari koji ne umeju da čitaju, naravno da nisu videli obaveštenje na oglasnoj tabli – izjavio je Tijanić za „Alo!“.

Reklame

Ostavite komentar