Sara Brajović – Treća Srpkinja u prestižnom Vogu

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 09 Oct 2011

Ana Vintur glavna urednica američkog “Voga” izabrala je Saru Brajović da se pojavi u poslednjem broju ovog magazina zato što je jedna od devojaka sa najuticajnijim i najboljim stilom na svetu.

Sara sa još pet devojaka krasi strane oktobraskog izdanja “Voga” jer je po mišljenu Vinturove jedna od najupečatljivijih trendseterki, a tome je doprineo i Sarin blog u kojem svakodnevno iznosi svoje staovove o modi, dizajnu i nakitu, slika svoje komade garderobe ili bira ono što joj se najviše sviđa iz novih kolekcija i stilizuje sve to na svoj način. Na svom blogu Sara objavljuje i ekskluzivne intervjue sa poznatim javnim čičnostima i vodećim svetskim dizajnerima koji su joj prijatelji.

- Za američki Vog me je slikao jedan od najpoznatijih svetskih fotografa Patrik Demaršelje sa kojim sam do sada mnogo radila. S obzirom da je italijanski Vog pisao o mom ocu – Vladimiru Brajoviću 70-ih godina prošlog veka, ovo je u neku ruku postala i porodična tradicija! Novinarka Voga koja me je intervjuisala mi je rekla da sam treća osoba iz Srbije posle Novaka i Ane Ivanović, o kojoj je pisao američki Vog. To je velika čast za mene i svakako sam jako srećna da prestavljam našu zemlju- kaže Sara.

Prve korake u svetu mode je napravila sa samo 11 godina.
- Moji prvi koraci u svetu mode bili su jako spontani kada me je primetio i slikao Piter Lindberg dok sam bila na letovanju sa familijom na jugu Francuske i poredio me sa Nastasijom Kinski. Rođena sam u Parizu, pošto je moj otac tamo dugo živeo i odrasla sam uz umetnike, glumce, dizajnere, pisce i intelektualce te pariske epohe, uz prijatelje mojih roditelja- kaže Sara.
Kao devojčica u dnevnoj sobi je često zaticala Moraviju, Žana Pola Belmonda, Alena Delona, Kerol Buke.

Reklame

Ostavite komentar