Serija “Pevaj brate” uskoro na Prvoj

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 12 Oct 2011

Popularna predstava glumačkog trija Andrije Miloševića, Milana Kalinića i Milana Vasića “Pevaj, brate!” koja je prošle dana punila dvorane širom zemlje, od petka 14. oktobra zaživeće i na televiziji i to Prvoj!

- Serija je nastala na talasima uspeha predstave koju je videlo preko 200.000 ljudi, imali smo pregršt pozitivnih kritika, a od serije očekujem još veći uspeh jer imamo i jači medij – kaže Andrija Milošević, kome je ova serija I rediteljski prvenac. – Pravimo “zlu” komediju kroz koju ćemo tretirati razne pojave u društvu, ne samo muzičke, već i političke, sportske, modne.

“Pevaj, brate!” je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno potčinjenoj dominantnom folk modelu. Tu je jedan Marijan, generički pop pevač posvećen emociji i lakim notama, što bi se reklo “pola čovek – pola osmi mart”, perspektivni mladi reper iz blokova U-Džejl koji je antiprotivan svemu, ali bez ideje za šta jeste I razočarani metalaci Fajta, vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom.

Svaki od njih, na svoj način, pokušava da uspe u zemlji koja nema ni muzičku scenu, ni muzičku industriju, samo jedno veliko more talenata i antitalenata. Spojio ih je Fajtin studio i – beznađe. Fajti, propalom rokeru, diskutabilno uspešnom muzičkom producentu, i sjajnom toncu je preko potreban novac, što zbog gole egzistencije, što zbog pritiska na koji njega vrši njegova supruga Darka jer želi da rodi bebu. Marijan I U-Džejl pokušavaju da snime kakav-takav “projekat” kod Fajte, i naravno sukobljavaju se oko termina za snimanje. Fajta pokušava da ih pomiri, svestan da mora nekako da im uzme novac jer mu gazdarica stana, Silvana, diše za vratom zbog neplaćene kirije.

Za divno čudo, to mu uspeva. Svađajući se oko termina, muzike i pogleda na svet, U-Džejl i Marijan stvaraju nešto novo, krpeći međusobno svoje problematične talente.

Kombinacija predstavlja neku sumanutu verziju epskog narodnog hip-hopa sa primesama pop refrena, i Fajta u tome vidi moguću zaradu. Ali, i ne samo zaradu. On vidi mogućnost da se, zajedno sa njima, probije na estradu uz nešto sasvim novo. Tako nastaje ideja o projektu “Zelena Grana”.

Reklame

1 komentar

  1. igor said on 18/12/2011 at 15:14

    serija je super ali zasto nije bila 10-ta epizoda?

Ostavite komentar