Skandal: Milan Kalinić osuđen za krađu televizora

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 17 Oct 2011

Glumcu i voditelju Milanu Kaliniću, njegovom bratu Urošu, Darku Stevoviću i Nikoli Kadriju, u ponedeljak su u Palati pravde izrečene uslovne kazne u trajanju od četiri meseca, na dve godine, jer su 1992. godine iz prostorija Sportskog društva Crvena zvezda pokušali da ukradu televizor „soni trinitron“.

Po okončanju glavnog pretresa, sud je svu četvoricu proglasio krivim za izvršenje krivičnog dela teške krađe u pokušaju, u saizvršilaštvu.

- Tokom postupka utvrđeno je da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, odnosno da su 1992. pokušali da odnesu iz prostorija Sportskog društva Crvena zveda televizor „soni trinitron“, a u čemu ih je obezbeđenje kluba sprečilo – rekla nam je Ivana Ramić, portparol Prvog osnovnog suda.

Inače, ovo je bilo ponovno suđenje Kaliniću i njegovim saučesnicima. Prvobitni proces, po kom su braća Kalinić, Stevović i Kadri oslobođeni optužbe je ukinut i slučaj je vraćen na početak. Istraga je dugo trajala, rađeno je veštačenje, a neko vreme okrivljeni su izbegavali da se pojave pred sudom. Milan Kalinić u ponedeljak nije bio dostupan za bilo kakav komentar u vezi nove presude.

Mada se u javnosti dugo spekulisalo o tome da se Milanu Kaliniću i njegovim saučesnicima stavlja na teret pokušaj krađe dresa legendarnog fudbalera Dragana Džajića iz muzeja Crvene zvezde, Ivana Ramić naglašava da to nema veze sa istinom i da se isključivo vodio postupak za pokušaj krađe televizora.

Kalinić je, inače, vatreni navijač Crvene zvezde, pa se zato godinama nagađalo da je sa saučesnicima u Ljutice Bogdana 1 došao sa namerom da uzme ovaj dragoceni suvenir koji je bio vlasništvo zvanično najboljeg fudbalera u istoriji našeg fudbala. Na kraju, posle 19 godina, prava istina je isplivala na videlo, pa sada popularnom TV voditelju i glumcu preostaje da se pričuva većih prekršaja koji bi ga odveli „iza brave“.

Reklame

Ostavite komentar