Skandal na “Danima Žanke Stokić”

Izvor: Kurir
Postavljeno 22 Oct 2011

Ministar kulture Predrag Marković preksinoć je izvređao Mirjanu Karanović na otvaranju manifestacije Dani Žanke Stokić, koja se već desetu godinu održava u selu Rabrovu pokraj Kučeva.

Ministarstvo kulture nije odobrilo novac za jubilarnu manifestaciju, pa su organizatori pozvali Mirjanu Karanović, prošlogodišnju dobitnicu nagrade „Žanka Stokić“, da umesto ministra otvori svečanost. Ali u Rabrovo je stigao i Predrag Marković, pa je odlučeno da se i on obrati prisutnima u Domu kulture.

Međutim, Karanovićeva je prva izašla na binu:
- Pitam se, gospodine ministre, zbog čega ste vi večeras ovde? Zašto ste došli ako vaše ministarstvo nije želelo da pomogne ovu manifestaciju?!
Nakon ovog pitanja ministar je odbio da govori. Ipak, nije želeo da ostane dužan glumici, pa joj je dobacio kad su izašli u dvorište.

- Pih – izustio je Marković, što je izazvalo Mirjaninu reakciju:
- Niste vi ministar kulture nego nekulture! Sram vas bilo!
- Marš, bre, od mene, lezbijko! – prodrao se Marković, na šta mu je glumica uzvratila:
- Đubre jedno!

Nedugo zatim ministra su ispratili organizatori, a koji minut kasnije, sa suzama u očima, Rabrovo je napustila i Mirjana Karanović.
Povodom ovog incidenta pozvali smo Markovića.
- Na drugom sam telefonu, ali sve su to besmislice. Ma, ne znam o čemu se radi – samo je kratko rekao ministar.

Sa druge strane, glumica Mirjana Karanović nam je, za razliku od ministra kulture, potvrdila da se skandal u Rabrovu dogodio i priznala da su je uvrede Predraga Markovića potresle.

- Manifestacija je zaista divna i dirljiva i mislim da ljudi koji to organizuju zaslužuju sve pohvale! Tačno je da sam uputila kritiku ministru i upitala ga da li je ministar kulture ili nekulture, a što se tiče svega ostalog što je izgovorio, mogu samo da kažem da mi je veoma žao i da sam kao čovek potresena – naglašava Mirjana Karanović.

Reklame

1 komentar

  1. SvetlanaP said on 22/10/2011 at 09:55

    Vala ne zna se ko je gori! 

Ostavite komentar