Televizija FOX ukida Simpsonove

Izvor: index.hr
Postavljeno 04 Oct 2011

Legendarna televizijska serija “Simpsonovi” mogla bi nakon 23 sezone biti ukinuta. Razlog tome su pregovori između glumaca koji daju glasove likovima i televizije Fox koja već godinama emituje “Simpsonove” u prime-timeu. 

“Fox je zauzeo poziciju da ukoliko drastično ne srežu troškove produkcije, spremni su ukinuti seriju. ‘Simpsonovi’ su zaradili milijarde dolara proteklih godina i mogli bi to nastaviti i sledećih godina. Glumci su spremni pristati na smanjenje plate za trećinu, ali to nije dovoljno za Fox”, izjavio je izvor blizak seriji za The Daily Beast.

Šestero glavnih glumaca Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith , Hank Azaria i Harry Shearer zarađuju oko 8 miliona dolara godišnje, ali ne dobijaju ništa od ogromnih prihoda koje “Simpsonovi” ostvaruju od prodaje DVD-a, majica, kutija za hranu, poštanskih marki, filmova i video igara.

Povišice su dobili još 2008. godine. Tad su im plate porasle s 360 hiljada dolara po epizodi na 500 hiljada dolara. Većina glumaca ima i druge projekte te se povremeno pojavljuju u drugim televizijskim serijama. Predstavnik televizije Fox nije komentarisao glasine kao ni tok pregovora s glumcima.

Reklame

Ostavite komentar