Zoranov brk za Đuzu Stojiljkovića

Izvor: b92.net
Postavljeno 16 Oct 2011

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade “Zoranov brk” za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima “Zoran Radmilović”, koji se 20. put održavaju u Zaječaru.

Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana Radmilovića, “Otac na službenom putu”, koji je po tekstu Abdulaha Sidrana režirao Oliver Frljić.

“Ova nagrada mi mnogo znači jer sam sa Zoranom (Radmilovićem) u pozorištu proveo dve decenije. Zoran nikada nije voleo nagrade, ali se ja sada osećam kao da mi je on lično uručio”, rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare.

On je rekao da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga dečaka koji se seća vremena Informbiroa kada je njegov otac dospeo u zatvor, ali i da je Abdulah Sidran bio oduševljen idejom reditelja.

Na otvaranju ovogodišnje pozorišne manifestacie o Zoranu Radmiloviću govorili su glumci Tanja Bošković, Aljoša Vučković i Milan Mihajlović, a svečanost je otvorio ministar kulture Predrag Marković.

Direktor pozorišta “Zoran Radmilović” Vladimir Đuričić rekao je da će prvi put na ovoj pozorišnoj svečanosti biti uručena i nagrada za životno delo glumca, ali nije rekao ko će dobiti to priznanje.

Festival će trajati do 21. oktobra, a danas je na repertoaru još jedna predstava Ateljea 212, komad Milice Piletić “Dokle”, u režiji Alise Stojanović.

Pokrovitelji festivala su Grad Zaječar i Ministarstvo za kulturu.

Reklame

Ostavite komentar