Iz prve ruke: Lena Kovačević o “Prvom glasu Srbije”

Izvor: Kurir
Postavljeno 24 Nov 2011

Tek nas očekuje puno obrta!

Ovo u intervjuu za Kurir kaže Lena Kovačević, ubedljivo najlepši član žirija „Prvog glasa Srbije“, takmičenja koje se emituje na Televiziji Prva! Ova džez pevačica, iako tvrdi da se ne oseća tako, govori o tome šta će odlučiti pobednika, ali i kako njen otac, dramski pisac Dušan Kovačević, gleda na njen televizijski angažman.

* „Prvi glas Srbije“ se približava kraju. Kakvi su dosadašnji utisci?
- Ima još nekoliko finalnih emisija, a iskreno, još nemam osećaj da se kraj približava, jer emisije postaju sve uzbudljivije. Prepuna sam utisaka.

* Da li ste se pokajali zbog neke odluke koju ste u žiriju doneli?
- Smatram da smo kao žiri donosili najbolje moguće odluke u datim okolnostima.  U pitanju su zaista nijanse, trudili smo se da budemo pravični, a naravno, mnogo toga je do kandidata. Jednostavno, ponekad mora i sreća da bude na njihovoj strani.

* Kakvu karijeru predviđate pobedniku „Prvog glasa Srbije“?
- Pobednik će svakako biti onaj ko po mišljenju publike i svih nas zahvaljujući svom pevanju zasluži da se tako nazove. Ali, odluke koje taj neko bude donosio mnogo će uticati na njegovu, odnosno njenu karijeru.

* Kako vaš otac Dušan Kovačević gleda na vaše učešće u žiriju?
- Dopala mu se cela ideja, kao i svim ljudima oko mene, jer nam je od početka projekta bilo jasno da će emisija biti dobro urađena i zaista zabavna, a to je veoma bitno.

* Da li će ga dešavanja u takmičenju možda inspirisati da napiše novu dramu?
- Nadam se da neće, bilo bi ipak previše. Dovoljno je drame oko nas.

* Da li ste ovim angažmanom pomogli  džez muzici u Srbiji?
- Album koji sam uradila zaista nosi primese džeza, mada ja sebe ne smatram isključivo džez pevačem. Drago mi je ako je, zahvaljujući tome što sam dobila etiketu „džez“ pevača, ta muzika dobila još poštovalaca.

* Šta planirate kad se „Prvi glas“ završi?
- Volela bih, ako bog da, da počnem da radim na snimanju drugog albuma, i naravno, da se što više družim s publikom u Srbiji i inostranstvu.

Reklame

1 komentar

  1. SvetlanaP said on 25/11/2011 at 08:26

    Ona moze da kaze sta hoce, ali je kvalitet Prvog glasa Srbije, jako los! Imala sam prilike da gledam isti “format” u svetu. Jedna od mladih pevacica koja je napravila neverovatan svetski uspeh a ucesvovala je u Engleskom X-faktoru je Leona Luis.Poslusajte je pa cete videti o cemu pricam! Bila odusevljena mnogim  mladim pevacima, bolje receno njihovim glasovima! U prosloj emisiji su pustili devojku koja je toliko falsirala i mucila se pevajuci Vitni Hjuston! Momak koji je ispao, bar je imao lepu boju glasa, sto je ovde retko! A ziri mu je zamerio da je bio “lezeran”!
    Znaci, bolje da falsiras nego da si lezeran! Od kada to????? Zato ne gledam vise ovu emisiju!

Ostavite komentar