Konačno: Spomenik za Minimaksa

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 03 Nov 2011

Povodom 73 godine od rođenja Milovana Ilića Minimaksa, Udruženje Kragujevca i prijatelja Kragujevca organizovalo je u četvrtak veče veče sećanja na slavnog radio i TV novinara pod nazivom „Minimaks zauvek“.

O liku i delu, kao i o mnogobrojnim dogodovštinama slavnog Miće govorile su njegove kolege Veljko Žujović, Dejan Pataković, Jova Radovanović, Minja Subota, Vanja Bulić i mnogi drugi. Dan rođenja popularnog novinara obeležiće i Javni servis u subotu emisijom „Žikina šarenica“, u kojoj će gostovati njegovi prijatelji i kolege. Tom prilikom Udruženje Kragujevčana pokrenuće inicijativu za novinarsko priznanje koje će nositi Minimaksovo ime.

Osim pomenutog priznanja, pokojni humorista i satiričar mogao bi uskoro da dobije i spomenik. Ova inicijativa potekla je od folk pevačice Nade Topčagić, koja je pozvala sve kolege, ali i nadležne institucije da pomognu da se Minimaksu oda počast kakvu je višedecenijskim radom zaslužio.

Mnogi estradni umetnici, među kojima je i Lepa Brena, koju je Minimaks, između ostalih, proslavio, smatraju da je Milovan Ilić svojim radom za života zaslužio da dobije priznanje bilo kog tipa, poput ulice, trga ili spomenika.

Reklame

1 komentar

  1. SvetlanaP said on 04/11/2011 at 07:23

    Sramota za sve estradne zvezde!Dok je bio ziv, klanjale su mu se samo da ih zove u emisiju, a mnoge su danas na javnoj sceni zahvaljujuci njemu!Ne kazem da je bas sve njih trebao da promovise, ali govorim o ljudskom moralu, a to je da su svi to zaboravili!

Ostavite komentar