Majka Tijane Milošević koja je umrla od sepse tuži lekare

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 01 Nov 2011

Majka Tijane Milošević, manekenke koja je umrla od sepse, najavila je da će tužiti lekare zbog, kako je rekla, nesavesnog lečenja njene ćerke.

- Svesna sam da sudski proces ne može da vrati moje dete, ali ja moram da isteram pravdu na čistac – kaže Gordana Milošević, majka manekenke koja je u 30. godini umrla ostavivši za sobom jednogodišnjeg sina.
Tijana Milošević je 18. oktobra otišla na Stomatološki fakultet da popravi zub, jer zbog njene dijagnoze, sistemski lupus, privatni zubar nije smeo da uradi tu intervenciju. Sistemski lupus napada bubrege, kožu, zglobove i centralni nervni sistem, što je verovatno uticalo na tragičan ishod naizgled rutinske intervencije na zubu.

Tijana Milošević je posle popravke zuba dobila temperaturu. U bolnicu je primljena 18. oktobra, a dva dana kasnije je preminula usled komplikacija.

Poznato je da je od sepse novembra prošle godine obolela voditeljka RTS-a Maja Žeželj, koja se posle višenedeljnog lečenja oporavila. Ona je preživela najteži oblik sepse, takozvani endotoksični šok, u kojem dolazi do pada krvnog pritiska i veoma često otkazivanja jednog ili više organa. Smrtnost se javlja u više od 50 odsto slučajeva.

Reklame

Ostavite komentar