Novi stanovnici Hola slavnih

Izvor: b92.net
Postavljeno 23 Nov 2011

Albumi Brusa Springstina i Pola Sajmona, pesme Tine Tarner i Glorije Gejnor ali i govor Martina Lutera Kinga postaće deo Gremijevog Hola slavnih na ceremoniji u Los Anđelesu zakazanoj za 12. februar.

Brus Springstin u holu slavnih

Albumi „Born in The USA“ Springstina i „Graceland“ Sajmona postaće deo hola slavnih zajedno sa pesmama „What’s Love Got To Do With It“ Tine Tarner i „I Will Survive“ Glorije Gejnor.

„Posebno smo ponosni što ćemo ove godine poželeti dobrodošlicu nekim od najuticajnijih muzičkih izdanja prošlog veka“, kazao je u saopštenju Nil Portnau, predsednik Američke muzičke akademije. „Naša akademija je već decenijama posvećena slavljenju različitih žanrova muzike i zvuka. Obeležena kulturnim i istorijskim značajem, ova dela su zaista inspirisala i uticala na brojne generacije.“

Hol slavnih od februara ugostiće i govor Martina Lutera King „I Have a Dream“, kao i ostvarenja „Anything Goes“ Kola Portera i „Exile on Main St“ benda Roling Stouns. Njima će se pridružiti i Santanin debi album iz 1969. godine, kao i „I Started Out As A Child“ Bila Kozbija.

Osnovan 1973. godine, Hol slavnih danas obuhvata više od osamsto pedeset snimaka, koji prema propozicijama Akademije moraju biti stariji od dvadeset pet godina.

Reklame

Ostavite komentar