Priča o bogatašu i robijašu hit u Francuskoj

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 15 Nov 2011

Film o aristokrati koji ne može da pokreće telo posle nesreće sa paraglajderom, pa za pomoćnika u kući angažuje mladića koji tek što je izašao iz zatvora, za samo 13 dana videlo je više od pet miliona Francuza.

Jesenji filmski fenomen u Francuskoj, film “Intouchables” o milijarderu tetraplegičaru, prešao je prag od pet miliona gledalaca za manje od dve sedmice, saopštio je danas distributer “Gaumont”.

Film Erika Toledana i Olivijea Nakaša, sa Fransoaom Klizeom i Omarom Sijem, u bioskop je stigao 2. novembra i imao je pet miliona gledalaca za 13 dana u bioskopima, navodi u saopštenju distributerska kuća.

Za isti vremenski period, film “Intouchables” nadmašio je „Avanture Tin tina: Tajna jednoroga” Stivena Spilberga, koje su počele da se prikazuju nedelju dana ranije.

Film “Intouchables” prikazuje se u 603 bioskopa, a mnogi gledaoci zbog velikog interesovanja ne uspevaju da dođu do ulaznica.

Film je priča o Filipu (Fransoa Klize), aristokrati koji ne može da pokreće telo posle nesreće sa paraglajderom i za pomoćnika u kući angažuje Drisa (Omar Si), mladića koji tek što je izašao iz zatvora.

Nakaš i Toledano napisali su i scenario za film, zasnovan na istinitoj priči.

Reklame

Ostavite komentar