RTS priznao grešku: Zamenili smo glasove Ane Nikolić

Izvor: scandal.rs
Postavljeno 29 Nov 2011

U Prvom opštinskom sudu u Beogradu juče je održano ročište po tužbi Ane Nikolić protiv Radio-televizije Srbije! Umesto pevačice, koja tereti Javni servis zbog prvobitne diskvalifikacije u polufinalu Beovizije 2009. godine, pojavio se njen advokat Milenko Perić.

Tuženu stranu predstavljao je Dragoljub Ilić, muzički urednik u RTS. On je izjavio da greška jeste bila njihova, jer su papiri sa glasovima bili zamenjeni.
- Sutradan smo od podneva zvali Anu kako bi se pojavila na finalnoj večeri, međutim, ona je ostala nedostupna – objasnio je Ilić.
- Od žirija je na polufinalnoj večeri dobila nulu! Pevači, kad vide da su u situaciji u kakvoj je ona bila, pribegavaju dizanju medijske prašine. Videla je ona da nema šanse, jer je i po glasovima publike bila peta-šesta po redu!
Nikolićeva traži novčanu naknadu svih troškova nastalih tokom priprema za takmičenje, od kupljene pesme, preko aranžmana i koreografije, pa do garderobe.
Sledeće ročište zakazano je za 16. februar 2012. godine.
Dragoljub Ilić rekao je da je Ana Nikolić s pesmom “Romale romali” na takmičenje ušla kao zamena za Natašu Bekvalac.
- Ana nije bila u prvobitnoj selekciji, nego je naknadno ubačena. Pesma je pisana za Natašu Bekvalac, koja je učešće otkazala iz privatnih razloga. Ana je u priču ušla 10 do 15 dana pre festivala – istakao je muzički urednik RTS.
Na sve ovo, Ana je Dragoljubu Iliću, muzičkom uredniku RTS-a, odgovorila na sledeći način:
- S obzirom na to da su prestavnici medija bili prisutni, nažalost samo ispred sudnice, smatram da je istima sve savršeno jasno, te da je bilo kakvo moje dodatno objašnjenje čitave situacije izlišno. Međutim, dok sam ja ćutala i mesecima unazad se nisam oglašavala upravo iz želje da se ne remeti tok suđenja, gospodin Ilić je izneo niz nepravilnosti i uglavnom neosnovanih pretpostavki. Za početak je trebalo da se barem elementarno obavesti o slučaju u kojem istupa, te da ne pravi krucijalne greške tipa da sam pevala numeru “Romale romali”, kada svi znaju da sam nastupala sa pesmom “Bili smo najlepši”. Takođe apsolutna neistina je da je ista bila namenjena Nataši Bekvalac. Elem, to je sporedno u odnosu na njegove pretpostavke kako bi se glasanje odvijalo i da sam se pojavila. Vidovita još nisam, te da unapred znam da ću dobiti minimalan broj glasova, te da se zato ne pojavim, pa odlučim da dižem medijsku prašinu. To je njegovo viđenje stvari koje ću javno da pojasnim sada. Poziva se na to da nisam dobila ni jedan glas u drugoj polufilalnoj večeri, a ja ga pitam pa zbog čega bi zaboga iko glasao za pesmu koja te večeri nije izvedena?! A što se tiče kvaliteta iste, da nisam bila uverena u visok plasman ne bih se ni prijavila, a ni ovako borila za zadovoljenje pravde… Takođe, tu istu numeru koju sada osporavaju je taj isti RTS nagradio pobednickom kompozicijom Beovizije, tako da… Jedan dnevni list je sjajno rekao – “greška je naša, ali nismo krivi!” Gospodine Iliću dozvolite da sud bude taj ko će da proceni da li sam oštećena ili ne. Hvala unapred.

Reklame

Ostavite komentar