Saša Dragić: “Zvezde Granda” su bez premca

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 30 Nov 2011

Na temu muzičkih rijaliti programa, talentu učesnika popričali smo sa Sašom Dragićem, kompozitorom, menadžerom ali i jednim od članova žirija popularnog takmičenja “Idol”.

- Smatram da su te emisije dobre stvari za mlade izvođače, ali ono što je važnije je šta dalje – rekao je Saša i dodao: Takmičenja su ulaznica za scenu i za ozbiljne poslove, problem je u produkciji koja ne može ili neće da učini još jedan korak dalje u plasiranju pobednika ovih takmičenja.

Veliki je pritisak na takmičarima i zaista svi misle da je propast sveta u pitanju ako izgube ili napuste takmičenje pre vremena. Oni treba da shvate da kada se takmičenje završi oni su tek na početku, poraz ne treba da shvataju kao veliku dramu, takmičenje je samo ulaznica u svet poznatih – savetovao je Saša mlade takmičare.

Pomislili smo da bi možda bolja nagrada pobednicima umesto novca bila izdavanje albuma i promocija u trajanju od barem godinu dana, Saša se složio: Da, to bi bila odlična ideja, ali produkcija bi morala na to da obrati više pažnje, možda ne žele a možda zaista ne mogu to da isprate u potpunosti. – ispričao je Saša za Pulsonline.

Po Sašinom mišljenju ipak najveću medijsku pažnju dobijaju “Zvezde Granda”.

- Oni su stalno u medijima, možda nemaju svoje albume, ali dobijaju po neki singl, pesmu na Grandovom festivalu i to je zaista dosta od jedne produkcijske kuće – izneo je Saša i setio se nekih od učesnika prvih muzičkih takmičenja: Setite se Cvete Majtanović, pobednika “Idola”, sjajan vokal, uradila je jedan album i nestala, nema je nigde. Adnan iz “Operacije trijumf” isto ništa, još se nije desilo da neko od tih takmičara i učesnika održi solistički koncert u Beogradu, e to bi zaista bio znak da se nešto dešava i da može da se uspe samo na konto jedne televizijske emisije – ispričao je Dragić.

Nekada su se mladi talenti probijali na festivalima, primera radi setimo se Emine Jahović, Bojana Marovića koji su na taj način započeli svoju karijeru, festivala više nema, jedino što preostaje mladim talentima jesu ovakve emisije.

- Suštine svega jeste da je dobro što ovakve emisije postoje, jer to jedan od načina da ljudi vide i čuju talente širom zemlje, podržavam sve emisije sličnog karaktera, ali postavljam opet pitanje, ko će preuzeti sudbinu te dece i preusmeriti njihovu karijeru na dobru stranu i napraviti od njih zvezde – zapitao se Saša.

Reklame

Ostavite komentar