Sin pevačice Šer dolazi u Srbiju da ugradi penis

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 17 Nov 2011

Čaz Bono, sin pevačice Šer koji je rođen kao žensko ali je kasnije promenio pol, gostovao je u emisiji kod Hauarda Sterna i izjavio kako namerava da dođe u srpsku prestonicu i ugradi muški polni organ, kako bi u potpunosti bio muškarac.

U veoma slušanoj emisiji Čaz Bono je govorio o svom odnosu sa majkom, pevačicom Šer koja ga podržava u svemu, o ismevanju od strane prijatelja tokom školovanja, ali i o planovima o poslednjoj operaciji koja će ga učiniti muškarcem: ugradnji penisa koju namerava da izvrši u Srbiji.

- Verovatno ću otići u Beograd. Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni bukvalno u vaš klitoris mogu da ubace određene ligamente, malo ga povećaju, povežu ga tako da kroz njega možete da mokrite, i stave vam implante umesto testisa. Znate, biće mali, ali moći ću da uriniram kroz njega dok stojim. Za mene, to će biti ultimativno dobar osećaj – rekao je Bono.

Prva intervencija promene pola u Srbiji obavljena je krajem osamdesetih godina i radio je tim lekara predvođen prof. Savom Perovićem, urologom.

Samoj intervenciji promene pola prethodi ozbiljna dvogodišnja priprema pacijenta koju vode psihijatar i endokrinolog.

Priprema pacijenta je od ključnog značaja. Pacijent prvo obavlja razgovor sa psihijatrom koji mora da prepozna da li je ta osoba spremna za promenu pola.

Zatim na scenu stupa endokrinolog sa hormonskom terapijom. Hirurzi su poslednja karika – objašnjava za “Blic” prof. dr Aleksandar Milošević, direktor KBC “Zvezdara” i jedan od članova srpskog tima koji radi promenu pola.

On kaže da ukoliko promena pola ide iz muškarca u ženu obavlja se samo jedna intervencija koja košta tri do četiri hiljade evra. Ukoliko pak žena menja pol u muškarca potrebno je obaviti četiri do pet intervencija i sam postupak je komplikovaniji tako da košta mnogo više, od šest do sedam hiljada evra.

Za poslednje dve decenije, koliko se u Srbiji obavlja operacija promene pola, tom komplikovanom hirurškom zahvatu pribeglo je stotinak stranaca i više od 150 žitelja Srbije. Prema rečima urologa Miroslava Đorđevića, člana beogradskog tima za transseksualnu hirurgiju najstariji pacijent koji je kod nas promenio pol imao je gotovo 50 godina.

Reklame

Ostavite komentar