Specijalci čuvaju Dina Merlina

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 20 Nov 2011

Pored bezbednosnih kamera i metal detektora, svaki posetilac će biti detaljno pregledan, a obožavaoci slavnog pevača ne treba da se iznenade ako u “Areni” vide pse koji su prošli specijalnu obuku.

Zbog pretnji “Umri prije smrti” i raznih peticija protiv održavanja koncerta Dina Merlina u “Beogradskoj areni”, pripadnici srpske policije već duže vreme prate sve aktivnosti neformalnih grupa i njihove moguće namere da ugroze bezbednost muzičkog događaja na koga su mnogi čekali dve decenije. Iako je Merlin mnogo
puta izjavljivao da je svestan opasnosti, ali da zbog toga neće otkazati koncerte, MUP Srbije rešio je da preduzme sve mere kako bi publika nesmetano mogla da uživa u nastupu svog omiljenog pevača.

- U “Arenu” neće moći da uđe niko ko nije detaljno pregledan i snimljen. Svaki posetilac će morati da prođe kroz kontra-diverziona vrata, a biće i dodatno pregledan. Uz to ulazak svakog posetioca snimiće kamera, a dešavanja u “Areni” biće kontrolisana i putem video-nadzora – kaže sagovornik Blica iz MUP-a.

Da publika nema nikakvih razloga za brigu dokazuje i podatak da će čitavu zgradu čuvati psi koji su obučeni za otkrivanje eksplozivnih sredstava i suzavaca.
Zbog lične bezbednosti i nesmetanog rada nadležnih organa iz MUP-a savetuju i da posetioci po ulasku u “Arenu” odmah odu na svoja mesta i ne šetaju po hodnicima. Kao i na nastupima najvećih svetskih zvezda i ovaj put obožavaoci će biti uskraćeni za zagrljaj ili slikanje sa svojim omiljenim pevačem jer niko od posetilaca neće moći da priđe blizu bine.

- Ništa ne prepuštamo slučaju i mere koje sada preduzimamo su daleko opsežnije i rigoroznije od onih koji smo do sada preduzimali za koncerte stranih i domaćih muzičkih zvezda.
Za vreme koncerata Dina Merlina dežuraće i nadležni tužilac i sudija za prekršaje. To znači da će svako ko bude narušavao javni red i mir ili bude uhvaćen u vršenju krivičnog dela, odmah biti procesuiran – navodi dobro obavešteni izvor.
Popularni Sarajlija je uprkos mnogim pretnjama nedavno izjavio da se ničega ne plaši i da veruje da muzika spaja ljude i čini dobro.

- U životu sam naučio da se bojim samo Boga. Nemam nikakvih oraha u džepu. Nije me strah jer nisam nikome želeo zlo, nisam ga ni učinio, a svako veče ću imati preko 18.000 čuvara koji će se brinuti da mi se ništa ne dogodi – rekao je Dino u poslednjem intervjuu koji je dao za Blic i dodao da nije “srbomrzac” kako ga nazivaju.
- Ne mrzim nikoga, a pogotovo ne jedan narod. To su besmislice. Ja ljude ne delim po nacionalnosti nego na one koji čine nepravdu i one kojima se nepravda čini. Kada su Srbi činili nepravdu, reagovao sam. Kada je nepravda činjena Srbima, i tada sam reagovao. To se jasno može pročitati iz mojih intervjua ali to niko, iz nekog razloga, ovde ne spominje - rekao je tada Merlin.

Reklame

Ostavite komentar