Tonči Huljić proteruje turbo-folk iz Hrvatske

Izvor: Dnevnik.hr
Postavljeno 16 Nov 2011

U velikom intervjuu za Story.hr, poznati hrvatski muzičar i tekstopisac Tonči Huljić, govori o svojoj porodici, odnosu sa decom i planovima za budućnost.

‘Ne verujem u inspiraciju, nego u rad i inteligenciju. Ne čekaš muzu nego sedneš i radiš’ objasnio je Tonči koji je znao pisati i do 100 pesama godišnje. Kada mu se učinilo da je izgubio strast, Huljić je osnovao bend ‘Bond’ , započeo saradnju s Maksimom Mrvicom i tako se plasirao na inostrano tržište. Počeo se baviti i televizijskom produkcijom pišući muziku za TV serije.

Svoj povratak na hrvatsku muzičku scenu objašnjava ovako: ‘Radio sam muziku za TV serije i vrlo malo čeprkao po hrvatskoj muzici. To je dovelo do jedne druge krajnosti, odnosno do uvoza turbofolka. Činjenica jeste da je, otkako sam se ponovo uhvatio muzike, znatno smanjen uticaj toga’.

O svom novom, već vrlo popularnom projektu Madre Badessa, Huljić je rekao: ‘Madre Badessa uopšte ne postoji. Postoji moj solo projekat, odnosno prateći bend. Taj moj solo projekat stvoren je da bi se imao čime baviti kada napunim 60.’

Za saradnju sa Goranom Bregovićem pun je samo reči hvale ‘veliki autor uvek ceni velikog autora’, objašnjava Tonči.

Huljić ističe da ima odličan odnos sa svojom decom i svojim poslovnim partnerima, i da svi zajedno funkcionišu kao velika porodica. ‘ To su krasni ljudi; i Jole, i Jelena, i cela ta ekipa. Grašo. Mi smo kao porodica’ pa dodaje, ‘neko bi rekao da funkcionišemo kao mafija jer smo toliko povezani’.

Reklame

Ostavite komentar