Tužba protiv Nemanje Stevanovića

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 20 Nov 2011

Nakon što je pevač Nemanja Stevanović na “Prvoj” televiziji, govoreći o Romima i homoseksualcima kao manjinama, rekao da je njima sve dozvoljeno “za razliku od nas normalnih ljudi“, tužilaštvo razmatra da li se radi o govoru mržnje.

Tužilaštvo trenutno proverava da li u izjavi Nemanje Stevanovića ima elemenata za krivično gonjenje. “Uskoro ćemo svakako imati odgovor kako će se dalje razvijati taj slučaj”,  rekao je za “Alo!“ Vlada Đorđević iz Republičkoj javnog tužilaštva.I Radiodifuzna agencija i dalje analizira da li je “Prva“ napravila pogrešan korak time što je dozvolila da se ovakve reči emituju.

” Snimak tog događaja na TV ‘Prva’ biće pregledan u okviru redovnog nadzora. Ukoliko RRA bude smatrao da je reč o prekršaju zakona, biće pokrenut postupak, a javnost će o tome biti obaveštena”, izjavio je Srboljub Bogdanović iz RRA. “”Nije isto. Ona (komšinica Romkinja) je manjina, a oni su zaštićeni, kao i homoseksualci. Njima je sve dozvoljeno, a nama normalnim ljudima nije ništa”, sporne su reči Nemanje Stevanovića u emisiji “Ekskluziv” na “Prvoj”.

Reklame

Ostavite komentar