Uručene TV nagrade Emi

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 22 Nov 2011

Glavne glumačke nagrade Emi otišle su u ruke Kristofera Eklestona i Džuli Volters. Osim glumačkih, dodeljeni su i međunarodni Emiji, za koje je bilo 40 nominovanih iz 20 država, što je najviše u istoriji ove nagrade.

Kristofer Ekleston i Džuli Volters dobitnici su glumačkih Emi nagrada na 39. ceremoniji dodele, održanoj sinoć u njujorškom hotelu „Hilton”.

Ekleston je nagrađen za ulogu u Bi-Bi-Sijevoj TV seriji Optuženi, koja je takođe dobila Emija za najbolju dramsku seriju. Optuženi predstavlja antologiju kriminalističkih priča – ispovesti ljudi koji su u pritvoru zbog krivičnih dela i čekaju presudu. Autor serije je Džimi Mekgavern.

Džuli Volters nagrađena je za glavnu žensku ulogu u TV filmu Mo za koji je ranije dobila britansku TV nagradu BAFTA. Ona tumači pokojnu britansku političarku Mo Moulam poznatu po uspešnoj borbi za mirovni sporazum u Severnoj Irskoj i paralelnoj borbi sa tumorom mozga.

Voditelj dodele Emi nagrada bio je Džejson Pristli, zvezda nekada veoma popularne serije Beverli Hils 90210.

Britanske TV produkcije su ove godine dobile pet Emija, a među njima su i TV film Gareth Malone goes to Glyndebourne i rijaliti serija The world’s strictest parents.

Počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodeljuju osnivači te nagrade, dobio je Najdžel Litgou, izvršni producent američkih rialitija „Idol” i “So you think you can dance”, a nagradu mu je uručila pop zvezda Lejdi Gaga.

Poznata pevačica rekla je da joj je Litgou omiljeni producent i zahvalila mu na „svim prvim šansama koje joj je ukazao za nastupanje na televiziji”.

Indijski medijski mogul Subaš Čandra, takođe je dobio počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodeljuje direktorat nagrade, za prvu indijsku privatnu televiziju Zi, osnovanu pre dvadesetak godina. Ova televizija danas ima više od 600 miliona gledalaca širom sveta.

Za međunarodne Emije bilo je 40 nominovanih, a nominacije su stigle iz 20 zemalja, što je najviše u istoriji ove nagrade.

Među dobitnicima su švedska TV serija Milenijum, prema istoimenoj trilogiji romana Stiga Lašona i kanadski dokumentarac Život sa ubistvom, o roditeljima koji ne znaju kako da se postave prema sinu koji je optužen za ubistvo mlađe sestre.

Televizija Bi-Bi-Si dobila je čak dve nagrade za dokumentarni program, dok su Belgija, Čile, Portugal, Kanada i Švedska osvojile po nagradu za dečiji program.

Reklame

Ostavite komentar