Viva voks rasprodao koncert u Sava centru

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 20 Nov 2011

Hor „Viva voks“, koji izvodi obrade pop i rok pesama bez instrumentalne pratnje, nastupiće 1. decembra u beogradskom Sava centru što je, po rečima dirigenta Jasmine Lovren, veliki uspeh za njih.

Ulaznice za ovaj nastup su rasprodate, a snimci sa njihovog majskog koncerta u Domu omladine na „Jutjubu“ imali su više od milion pregleda, što je izazvalo veliko interesovanje za ovaj zemunski hor sa tridesetak aktivnih članova, najpre u inostranstvu, a onda i među domaćim medijima.

Njihova interpretacija pesme „Du hast“ nemačke metal grupe „Ramštajn“ prikazana je, kako je rekla Lorin, na čileanskoj televiziji, a pozive za gostovanja dobijaju iz Austrije, Francuske, Meksika i Južne Afrike.

Na pitanje zašto su se odlučili za a kapela izvođenje, Lovren je istakla da su glasovi nešto najmoćnije i da se njima mogu proizvoditi različite boje tonova i zvuci kojima se imitiraju instrumenti, što je zanimljivo, veselo i zabavno.

Zbog komplikovanih harmonija najteža im je bila kompozicija „Bohemian rhapsody“, koju je grupa „Kvin“ retko izvodila uživo jer Fredi Merkjuri nikad nije bio zadovoljan time.

Reklame

Ostavite komentar