Božićni album koji je osvojio svet

Izvor: b92.net
Postavljeno 26 Dec 2011

„Nisam želeo da snimim bilo kakav božićni album. Želeo sam da to bude pravi božićni album“, izjavio je nedavno kanadski pevač Majkl Buble, čiji je album „Christmas“ trenutno najprodavanije izdanje u SAD i Velikoj Britaniji.

„Zaljubio sam se u stil božićne muzike, mama mi je često to puštala dok sam bio mali, sve od oktobra pa do praznika“, kazao je Buble za „BBC“, dodajući da je ovim albumom želeo da za sobom ostavi nešto veoma vredno. „Meni to zaista mnogo znači. Nisam želeo da snimim bilo kakav božićni album. Želeo sam da to bude pravi božićni album.“

Pevač je priznao da je uložio mnogo truda i da se nada da će publika prepoznati iskrenost u onome što on stvara. „Ako budem imao sreće možda ću jednog dana imati decu koja će svakog Božića slušati ovaj album, baš kao što sam ja slušao Binga Krozbija.“

Na albumu „Christmas“ nalazi se petnaest pesama, od kojih je samo jedna original. Reč je o pesmi „Cold December Night“, koju je komponovao Buble, dok su ostale pesme zapravo obrade božićnih klasika.

Tako se na albumu nalaze hitovi poput „Jingle Bells”„Santa Claus is Coming To Town“, „Have Youself a Marry Little Christmas“, „All I Want For Christmas Is You“ i druge. Između ostalog, tu je i nekoliko dueta i saradnji, od kojih se izdvajaju pesme „White Christmas“, koju je Buble otpevao saŠanajom Tvejn i „Mis Deseos/Feliz Navidad“ na kojem se pevaču pridružuje lationamerička zvezda Talia.

Album „Christmas“ nalazi se već pet nedelja na prvom mestu Bilbordove liste najprodavanijih albuma u SAD, a na prvom mestu je i u Velikoj Britaniji, Kanadi i desetak drugih zemalja. Kako stvari sada stoje, ovaj album je treći najprodavaniji album godine, odmah iza albuma „21“ i „Born This Way“. Bubleov uspeh je još veći s obzirom na to da je njegov album objavljen krajem oktobra, dok su pomenuta dva najprodavanija albuma ugledala svetlost dana početkom 2011. godine.

Reklame

Ostavite komentar