Kako je Lane Gutović odgovorio RTS-u ?

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 21 Dec 2011

Glumac Lane Gutović nakon saopštenja RTS-a u kojem se otkriva iznos honorara koji je dobijao, odnosno tražio po epizodi serije “Bela lađa”, rekao da sada ne bi reprizirao ulogu ni za veće pare.

“Više ne bih pristao na tu sumu, sada bih tražio mnogo veću svotu”, rekao je “Srećko Šojić” za “Blic”.

Uoči snimanja novih deset epizoda serije “Bela lađa” Siniše Pavića, RTS je izdao saopštenje u kojem je navedeno da televizija i glumac nisu uspeli da postignu dogovor oko honorara, zbog čega je saradnja prekinuta.
Milan Lane Gutović je postavio uslove koje je RTS protumačio kao ucenu nakon čega je usledelo saopštenje u kojem je objavljen i iznos sume o kojoj se pregovaralo (sedam hiljada evra po epizodi).

Sada je “Srećko”, u svom maniru, rekao “Blicu” da je i do sada svoje honorare morao producentima da saopštava kao presudu, tako da sada ne bi pristao da radi ni za tih sedam hiljada.

 Bez obzira na gladnu decu Bijafre, siromašne radnike u ugljenokopima, beskućnike Pariza i na činjenicu da u RTS-u nisu dobili plate, ne bih igrao pod uslovima koji već nisu prihvaćeni, ali bih sada igrao samo po još većoj ceni od one u prošlom ponuđenom ugovoru koji su već odbili da potpišu. I do sada sam visinu svojih honorara izricao kao presudu, a ne razlog za pogađanje, pa pošto mi je to već polazilo za rukom, nisam blesav da u tome nešto menjam “, rekao je Gutović.

Glumac dodaje da visinu svojih honorara određuje sam.

 To činim bezobzirno iz ličnog koristoljublja i saopštavam visinu honorara mojim žrtvama sa kojima potpisujem ugovore samo u prisustvu kardiologa i psihijatra. Ako me jednoga trenutka bude ganula sudbina sirotih radnika RTS-a i ako me bude ophrvalo samopokajanje, šibaću se špagetima i ići u krevet bez večere “.

Umesto legendarnog Šojića, u “Beloj lađi” ćemo nadalje gledati “Ujku”, Branimira Brstinu.

Reklame

2 komentara

  1. Blablatuc said on 22/12/2011 at 08:33

    Sto da ne? Svi oni mogu da se izivljavaju i izigravaju velicine, od para koje narod teskom mukom placa pretplatu! Sramot jedna da se toliki novac daje bilo kome! Ima mnogo visoko obrazovanih i ljudi sa fantasticnom referencom koje poznajem a nemaju od cega da zive! Sojic? E bas nam taj treba, kao da je malo takvih oko nas! Kakva smo mi nakaradna zemlja, a sve zbog pohlepnih ljudi! Kad pogledas, vise ” vernika” nikada nije bilo, a ni vise lopva! Zato Gutovicu, smanji dozivljaj, osvrni se oko sebe pa pogledaj ovaj jadan narod koji ti je u stvari davao te pare!Sramota za jednog umetnika!

  2. nebojša said on 23/12/2011 at 11:33

    Naravno da ttreba da im trazi vviše. GGutović iim ppodiže ggledanost. dda nnije nnjega nniko nnebi ggledao sseriju. 

Ostavite komentar