Najluđa noć na trgovima u Srbiji

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 28 Dec 2011

Građani Srbije koji su se odlučili da ovogodišnju najluđu noć provedu na nekom od gradskih trgova, imaće priliku da tradicionalno uživaju u bogatom muzičkom programu, rakiji, kuvanom vinu i, naravno, vatrometu.

Beogradu, 2012. godina biće dočekana uz vatromet i koncert na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde će nastupiti „Galija”, „Plavi orkestar”, „Van Gog” i Sergej Ćetković.

Za novogodišnji program, pod sloganom „Beograd, grad otvorenog srca”, iz gradske kase i od sponzora izdvojeno je 20 miliona dinara, što je za četiri miliona manje nego prošle godine.

Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji, na Trgu slobode, 31. decembra uveče mnogobrojne Novosađane i njihove goste zabavljaće Zvonko Bogdan, „Bajaga i instruktori”, Ana Perišić i “Perpetuum mobile”, kao i di-džej Fanatik.

Za tradicionalnu proslavu dočeka 2012. godine, od prvobitno budžetom planiranih 20 miliona dinara, izdvojeno je 17 miliona čime je, prema rečima čelnika grada, „ostvarena znatna ušteda, a od tog iznosa milion dinara biće opredeljeno u humanitarne svrhe”.

Nišlije će Novu 2012. godinu dočekati na gradskom trgu sa grupom „Neverne bebe” i bendom „Frajle”, koji su letos nastupali na niškom „Medijana festu”.

Kragujevcu će doček 2012. godine biti organizovan na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Doček će pratiti i vatromet u ponoć, a na koncertu od 22 sata pa do jedan sat posle ponoći nastupiće rok grupe – „Osvajači tribjut bend”, “Forever Storm”, “Darkshines” i “L.U.R”.

Kao i ranijih godina, predstavnici gradske uprave posetiće zaposlene u preduzećima koji će dežurati u najluđoj noći i po tradiciji uručiti ček prvorođenoj bebi u kragujevačkom porodilištu.

Muzički program na gradskom trgu uSubotici počeće u 22.30, od kada će sve prisutne do ponoći zabavljati subotička grupa „Eks Ju Bend”, a nakon toga tamburaški orkestar „Ravnica”. Tačno u ponoć Subotičani će moći da uživaju u vatrometu.

Novom Pazaru, na centralnom gradskom trgu nastupiće Željko Joksimović, a program će voditi zabavljač Ivan Ivanović.

Nova 2012. godina će u centruZrenjanina biti dočekana uz vatromet i nastup Vasila Hadžimanova i njegove gošće Bojane Stamenov, Džimija Barke i „Zo-Zo klub benda”.

Bor užurbano dobija novi izgled pred novogodišnju noć, a u tom gradu nastupiće Zdravko Čolić, za čiji nastup vlada veliko interesovanje ne samo u tom već i okolnim gradovima. Na prelazu iz stare u novu godinu biće organizovan i novogodišnji vatromet.

Kraljevčani, koji se opredele da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu, u 2012. godinu će ući uz muziku rok sastava „Divlje jagode”.

Program na Trgu srpskih ratnika počinje u 21 čas nastupom grupe „Gudvil” iz Kraljeva, dok će „Divlje jagode” nastupiti u 22.30 sati. Iz gradske uprave najavljuju da će ulazak u Novu godinu obeležiti i bogat vatromet.

Čačani, prvenstveno mlađi i oni koji se tako osećaju, će imati priliku da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture, uz koncert beogradskih rok muzičara. Pred ponoć će nastupiti sastavi “Orthodox Celts” i „S.A.R.S”, za čiji angažman je gradska uprava izdvojila 1,5 miliona dinara. Predviđen je i vatromet.

Kruševljani će novogodišnju noć na glavnom gradskom Trgu dočekati uz domaći bend „ZAA”, a nastupiće i tri rok grupe, „Zbunjeni sedativ”, “Still graved” i „Da Vinči”, a za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 500.000 dinara.

Jagodini, od 22.45 sati, na centralnom trgu, nastupaju „Zvezde Granda” Bojana Šarović i Jovan Stefanović. Za najluđu noć u Ćupriji na glavnom trgu nastupaju „Park”, „Kvar” i “How Can I Regret”, dok će građaneParaćina u novogodišnjoj noći zabavljati njihov sugrađanin, rep muzičar Marčelo.

Na Zlatiboru više nema mesta za doček Nove godine u najskupljim hotelima, gde su se cene trodnevnih novogodišnjih aranžmana po osobi kretale od 27.830 dinara u hotelu „Palisad” i do 100.000 u apartmanskom smeštaju hotela Mona, saopštio je direktor Turističke organizacije „Zlatibor”, Darko Đurović.

Popunjenost kapaciteta je skoro 100 odsto, kaže Đurović, a slobodnih mesta ima još u privatnom smeštaju i malom broju hotela.

Reklame

Ostavite komentar