Ništa novo: Karijera Dine Merlina izgrađena na plagijatima

Izvor: Kurir
Postavljeno 07 Dec 2011

Dino Merlin izgradio je karijeru na plagijatima! Sarajlija, koji se predstavlja kao vrhunski muzičar, zapravo je svoje hitove kopirajući strane izvođače. Tako je jedna od najslušanijih pesama s kraja osamdesetih „Mjesečina“ nastala na osnovu numere „Where Did I Go Wrong“ u izvođenju sastava UB40.

Svi se sećamo hita Majkla Džeksona „They Don’t Care About Us“, na osnovu kojeg je iste godine Merlin napravio pesmu „Kad sve ovo bude juče“. Pesma „Farfallina“ italijanskog pevača Luke Karbonija poslužila je Dinu kao reper za baladu „Paša moj solidni“… I tako redom.

Mi vam dajemo na uvid samo devet numera. To je jedan solidan album. Ako budete još čeprkali, ne sumnjamo da će se spisak produžiti.

Problem je samo što Dino nije jedini, ima ih još mnogo na našoj estradi.

Reklame

1 komentar

  1. Blablatuc said on 08/12/2011 at 06:06

    Nisam fan Dina Merlina, ali bih bas volela da znam a ko je to ovde izgradio karijeru na svojim originalnim pesmama????? Sve “resavska skola” sve pokradeno i vec “vidjeno”pa niste o tome pisali….. A sta je sa Bregovicem, Rambom Amadeusom….Karleusa, da ne spominjem “Djogani fantastiko”! Pa sto bi ovo bilo nesto senzacionalno! Uostalom ako je covek napunio tri Arene, bez reklame, kapa dole i ne pisite vise gluposti!

Ostavite komentar